ХРОНІКА

14.08.2010

Футбол

19–річний бразильський форвард Андре позавчора прибув до Києва й одразу пройшов медобстеження в клініці «Борис». Отримавши висновок лікарів, «Динамо» перерахувало його колишньому клубу — «Сантосу» — 8,1 млн. доларів, і новобранець на базі в Кончі–Заспі провів перше тренування з динамівцями. Андре отримав у «Динамо» футболку з номером 11.

* * *

«Манчестер юнайтед» купив за 7,4 млн. фунтів португальського футболіста, який ще недавно був справжнім бомжем і брав участь у чемпіонаті світу серед безхатьків. 20–річний Тіаго Мануель Діас Коррейя на прізвисько Бебе перейшов до англійського суперклубу з «Віторії». Власне, професійним футболістом він став якихось п’ять тижнів тому, коли підписав контракт із «Віторією». Бебе виріс у дитбудинку, дитинство провів на вулиці. Сер Алекс Фергюсон, тренер «МЮ», бачить перевагу форварда з Португалії в тому, що він з огляду на особливості виховання не визнає жодних авторитетів і догм у грі.

Баскетбол

«Черкаські мавпи» звернулися з відкритим листом до президентів клубів суперліги, обурюючись забороною для клубу підвищуватися в класі (минулого сезону «Мавпи» виграли змагання в першій лізі). Черкащани вважають додаткові вимоги та закиди суперліги щодо клубної інфраструктури дискримінацією й погрожують, що після 16 серпня апелюватимуть до Міжнародного спортивного арбітражу в Лозанні.

Вважається, що негаразди у стосунках «Мавп» і суперліги пов’язані з погіршенням стосунків спонсора клубу Михайла Бродського та впливового у баскетбольних колах олігарха Ігоря Коломойського.

* * *

29–річний форвард Артур Дроздов, який досі виступав у «Будівельнику», уклав річний контракт з італійською «Кремоною».

* * *

«Дніпро» та «Азовмаш» отримали суперників у Єдиній лізі ВТБ. Суперниками дніпропетровців у групі А стали російські ЦСКА й УНІКС, литовський «Летувос рітас», фінська «Хонка» та білоруський «Мінськ–2006». Маріупольці гратимуть у групі В з естонським «Калєвом», латвійським ВЕФом, польським «Прокомом», литовським «Жальгірісом» та російськими «Хімками».

Групові двоколові турніри почнуться наприкінці жовтня; за їх результатами буде визначено учасників «фіналу чотирьох».