Гроза українців

14.08.2010

Дві години боровся Олександр Долгополов із Томашом Бердихом за вихід до 1/4 фіналу турніру «Роджерс кап» із призовим фондом 3 мільйони доларів, що триває в канадському Торонто. Саме цей чеський гравець у другому колі престижного змагання серії «Мастерз» змусив зачохлити ракетку Сергія Стаховського, який днями відібрав у Долгополова звання першої ракетки України. Тепер же проти Бердиха не встояв і Сашко.

Для Долгополова це перший «Мастерз». І одразу — вихід у третє коло. Як і в двох попередніх поєдинках на хардових кортах канадського мегаполіса, українець майже без бою здав перший сет — 3:6. При цьому Олександр зробив 18 подвійних помилок при подачі. Зате в другому нав’язав опонентові боротьбу й таки взяв партію на тай–брейку — 7:6. Але якщо в зустрічах із німцем Петшнером та росіянином Южним Долгополов надалі дотискав супернкиів, то проти Бердиха його зусиль виявилось замало. За рахунку 4:5 на користь Томаша наш тенісист програв свою подачу. Підсумковий рахунок — 3:6, 7:6 (7:5), 4:6.

Бердих, сіяний під сьомим номером, у чвертьфіналі тепер зіграє зі швейцарцем Роже Федерером, котрий днями встановив цікавий рекорд. Обігравши в другому колі аргентинця Хуана Ігнасіо Челу, Роджер став тенісистом, що здобув найбільше перемог на турнірах серії АТР. У Федерера їх тепер 210, тоді як в Андре Агассі залишилося на одну менше. В іспанця Рафаеля Надаля, нинішньої першої ракетки світу, — 180 перемог на таких турнірах.

В одиночному розряді в Торонто представників України не залишилось, тож ми сподівалися на успіх Стаховського в парі. Разом із росіянином Михайлом Южним він уже дістався чвертьфіналу; учора пізно ввечері ця двійця змагалася з дуетом Бхупаті/Мирний (Індія/Білорусь, 4).