Коктейльні ріки

04.08.2010
Коктейльні ріки

(з сайту cookiemag.com.)

У спеку людському організму, з одного боку, шкідливо перенавантажуватися калоріями, з іншого — потрібні сили, щоб справитися з надзвичайною температурною ситуацією. Вирішити дилему допоможуть багаті на різні поживні мікроелементи... молочні коктейлі. До того ж молоко, збите у блендері з фруктами та іншими додатками, п’ють навіть ті, хто не сприймає продукт у чистому вигляді, — перевірено на практиці.

Найпростіший і найсмачніший для мене рецепт молочно–бананового коктейлю — збити у блендері півлітра молока зі шматочками невеликого банана — вийде три склянки поживного напою. Ті, хто люблять густі коктейлі, на одну порцію мають влити у блендер 150 мл молока, покласти 2 кульки морозива і часточки половини банана. Якщо любите кислинку — додайте кілька крапель лимонного соку або кiлька шматочків ківі.

Якщо простота — не ваш стиль навіть за кухонним столом, зробіть молочний коктейль за марокканським рецептом. Для його приготування треба у блендері збити скибочки трьох­ почищених яблук, півлітра молока, 1–2 чайні ложки розової води і знову усе збити. Розлити у високі бокали з льодом.

«Шоколадний заєць» — любителям какао. У блендері змішати 1 склянку молока, 1 чайну ложку какао–порошку, 2 столові — цукру та 200 г вершкового морозива. Присмачити меленою корицею.

Коктейль із кавою — «Чорне золото». Для нього знадобиться літр нежирного молока, 200 г морозива, чашка міцної кави і три ложки меду. Подавати такий коктейль радять зі шматочками фруктів. За основу фруктового молочного коктейлю можна брати не лише молоко, а й будь–який класичний йогурт (півлітра) і змішувати його з персиками, бананом чи динею (склянка шматочків) та 200—300 г морозива.

  • Кріпчик-петрушка кучерявляться

    Ще свіжі зимові спогади про морозні вітряні дні, коли великою насолодою було зігрітися тарілкою гарячого борщику зі сметаною. Господині урізноманітнювали цю насолоду замороженим щавлем, законсервованою заправкою для борщу, заготовленими з осені чи купленими в магазині бурячками. >>

  • Поласуємо полуничкою

    Найочікуваніший «смачний» сезон — це все-таки полуничний. Думаю, мало хто не погодиться зі мною, що полуниця — це не просто ягода, це ціла історія: весна в розпалі, відпустки на носі і навіть повернення з роботи додому — особливе: обов’язково з пакетиком запашної червоної ягоди. >>

  • Від кулешу і ніг не поколишу!

    Про користь кулешів, про яку я і так, утім, знаю, цього разу наслухалася від бабусь на лавочці. А народні рецепти — перевірені часом і, як правило, доступні. Тож готуємо. >>

  • Лимонадна прохолода і насолода

    Уже майже літо, а це означає, що ми знову шукатимемо затінки, холоднi страви і прохолоджувальнi напої. Лимонади — прекрасний засіб для втамовування спраги, охолодження організму і вітамінізації, як кажуть, три в одному. Отож за роботу! >>

  • Сонце в цеберку!

    «Сонце в цеберку» — саме так назвав своє знамените варення з кульбаб Микола Канішевський, відомий нам як телепродюсер, перший віце-президент Національної телекомпанії України, ведучий телевізійних програм («Вісті тижня» та інших цікавих проектів). >>

  • Знімаю капелюха

    От так і незчулися, як перша їстівна зелень, обдарувавши нас весняними вітамінами, відбуяла, і на зміну їй для багатьох несподівано приходять... грибочки. Це і ви помітите, коли зайдете в лісопосадку чи хвойний ліс подихати цілющою хвоєю, а додому повернетеся з торбинкою тугеньких маслючків. >>