НОВИНИ ПЛЮС

03.08.2010

СБУ та інтернет

Служба безпеки України офіційно визнала, що інтернет–блогера Олега Шинкаренка викликали на допит у зв’язку із записами у «Живому журналі». «У ході проведення оперативно–розшукових заходів СБУ була отримана інформація щодо розміщення на сайті матеріалів, що містили погрози на адресу Президента», — йдеться в повідомленні СБУ. У його діях виявлено ознаки злочину, передбаченого статтею «погроза або насильство стосовно державного чи громадського діяча» Кримінального кодексу.

Перший заступник парламентського Комітету з питань свободи слова Андрій Шевченко заявив, що СБУ вийшла за межі своїх повноважень, викликаючи на бесіду Шинкаренка. «Дії СБУ є недружніми стосовно блогерів і можуть бути частиною тиску на свободу в iнтернеті», — заявив депутат вiд БЮТ.

Коалiцiя

Партія регіонів пробачила лідеру комуністів Петру Симоненкові критику на адресу уряду, пов’язану з підвищенням плати за комунальні послуги. «Ми не збираємося позбуватися комуністів. Ми ніколи своїх партнерів не зраджуємо. Компартія хіба що може лише з власного бажання вийти з коаліції. Але ніколи такого не буде, щоб ми їх виштовхували чи давали копняка під зад», — сказав народний депутат Михайло Чечетов у коментарі «Газеті по–українськи», зазначивши, що «заяви Петра Миколайовича треба розглядати тільки в контексті майбутньої виборчої кампанії».

Суд і діло

Печерський райсуд Києва визнав законною постанову про порушення кримінальної справи проти депутатів вiд «НУНС» Андрія Парубія та Юрія Гримчака за дії у Верховній Раді 27 квітня. Суд визнав докази, які містяться в матеріалах за підозрою в перешко­джанні діяльності парламенту Гримчаком і Парубієм, достатніми для порушення справи.

Партактив

Міський голова Дніпропетровська Іван Куличенко став членом Партії регіонів. Партійний квиток в офісі обласної організації Партії регіонів учора вручив меру глава Дніпропетровської облдержадміністрації, лідер місцевих «регіоналів» Олександр Вілкул. «Тепер влада в регіоні — по–справжньому монолітна команда. Партія регіонів підтримає Івана Куличенка — саме його кандидатуру партійці висунуть на пост міського голови Дніпропетровська», — заявив Вілкул.