Мумія на пенсії

03.08.2010

Велика несподіванка очікувала на місцевих чиновників, коли вони прийшли привітати мешканця Токіо Согена Като зі 111–м днем народження. Виявилося, що дідусь, якого досі вважали найстарішим японцем, уже давно помер і перетворився на мумію!

Як повідомляє сайт Newsru.com, підозри в тому, що зі старим щось негаразд, у делегації від мерії виникли тоді , коли онука «довгожителя» заявила з порогу, що той «не бажає нікого бачити». Раніше інші члени сім’ї також припиняли всі спроби соціальних служб зв’язатися зі старожилом.

Поліція, яку викликали чиновники, виявила вбране в піжаму тіло дідуся, що лежало на ліжку, накрите ковдрою. Парамедики встановили: воно давно муміфікувалося.

Як зізналися родичі, Като помер іще 30 років тому і, за їхніми словами, «став живим Буддою». Упродовж усього цього часу сім’я отримувала гроші з пенсійного рахунку, де за ці роки накопичилося 9,5 мільйона ієн (понад 100 тисяч доларів). Наразі поліція вирішує, чи порушувати справу про шахрайство.

А ТИМ ЧАСОМ...

Статистичне управління східної провінції Індонезії — Папуа — зареєструвало нове плем’я папуасів, одній із представниць якого виповнилося 145 років. Якщо вік жінки буде доведено, вона виявиться найстарішою людиною на Землі.