На догоду Москві й Кирилу

На догоду Москві й Кирилу

Приготування до святкування чергової 1022–ї річниці Хрещення Київської Русі тривають повним ходом. Днями вулиці української столиці, де заплановано провести головні святкові заходи, «прикрасили» великою кількістю однотипних вітальних плакатів від імені Віктора Януковича і предстоятеля Української Православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира (Сабодана), окремо вітається і приїзд російського патріарха Кирила. Найцікавіше те, що всі ці «графічні витвори» не лише непристойно подібні між собою, а й мають одного, так би мовити, «замовника», що наштовхує на думку про стрімке зближення Церкви і держави.

Наввипередки перед московським патріархом

Наввипередки перед московським патріархом

Марні старання азаровського міністра Табачника — першість у запопадливому прислужництві перед московським патріархом Кирилом йому «не світить». Навіть якщо здійснить 24–25 липня термінову поїздку до Дніпропетровська, щоб вручити у тамтешньому держуніверситеті главі РПЦ мантію почесного доктора Дніпропетровського державного університету, про що заздалегідь поінформувала ЗМІ прес–служба освітнього відомства. Бо ще вчора першим проявив чиновницьку спритність і вручив Кирилу професорську мантію екс–капітан одеської міліції, а нині почесний ректор Національної юридичної академії Сергій Ківалов, більш відомий у народі як «Серьожа–підрахуй».

За півкроку до Землі Обітованої

За півкроку до Землі Обітованої

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уже невдовзі українці зможуть без зайвих клопотів загадати бажання біля Стіни Плачу, відвідати Храм Гробу Господнього чи скупатися у Мертвому морі — поїздка в Ізраїль, згідно з парафованими днями документами про безвізовий режим між двома країнами, більше не буде проблематичною. Угоду про відмову від візових вимог для осіб, які користуються паспортами громадянина України чи держави Ізраїль, підписав із нашого боку з урядом Ізраїлю міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Скорочення — наша реформа

Скорочення — наша реформа

Міністерство оборони України оприлюднило деякі деталі Концепції подальшого реформування Збройних сил на період до 2015 року, яку наразі ще розробляє Генштаб ЗСУ. Так, на першому етапі, упродовж 2011—2012 років, планується стабілізувати ситуацію у військах, не допустити зниження боєготовності та боєздатності Збройних сил. На другому етапі — у 2013—2015 роках планується розвивати армію. Загалом же упродовж усього періоду планується скоротити чисельність Збройних сил на 20%, а також «позбутися надлишкового озброєння та військової техніки, об’єктів інфраструктури». Наразі чисельність Збройних сил становить приблизно 200 тисяч чоловік військових і цивільних. Нагадаємо, міністр оборони за президентства Віктора Ющенка Юрій Єхануров свого часу розкритикував і призупинив «політику бездумного скорочення» Збройних сил.

Ще один «страсний» тиждень

Ще один «страсний» тиждень

Після доручення Прем’єр–міністра продовжити термін прийому документів у ВНЗ Міносвіти відреагувало «компромісом»: замість додаткових двох тижнів, на яких наполягав Микола Азаров, «виділять» 5 днів. Як повідомляє прес–служба Міністерства освіти і науки, «зважаючи на численні звернення абітурієнтів та їхніх батьків», подача абітурієнтами документів до вищих навчальних закладів триватиме до 5 серпня 2010 року. Це дозволить вкластися у потрібні терміни і приймальним комісіям, які опрацьовуватимуть документи, і самим вступникам.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики