Партія для білявок

16.07.2010
Партія для білявок

Санзіята Буруяна обіцяє захищати білявок від образ.

Партії любителів пива, шанувальників жінок тощо неабияк урізноманітнюють нудні переліки «традиційних» політичних сил. Деякі виборці віддають свої голоси саме «оригіналам». Та що там деякі — в Ісландії «Найкраща партія», заради жарту створена актором–коміком, навіть перемогла на місцевих виборах. Румунській манекенниці Санзіяті Буруяні повторити таке досягнення навряд чи вдасться. Але організована нею «Партія красивих людей» також збирається брати участь у виборах усіх рівнів.

Як повідомляє сайт Metro.co.uk, нова політсила насамперед боротиметься за збільшення притоку туристів до Румунії. А це, переконані в партії, неодмінно відбудеться, якщо нація стане красивішою. 23–річна лідерка ПКЛ пропонує штрафувати румунів за надмірну вагу — приблизно на 12 євро за кожне кіло вище норми, і лобіюватиме закон, згідно з яким гідами для туристів працюватимуть тільки моделі в бікіні. Окрім того, модель, що спеціалізується на показах спідньої білизни, збирається запровадити штрафи для зрадливих чоловіків та дружин (до 120 євро).

Є в програмі «красивої» партії й пункт, який передбачає повну заборону на... жарти про блондинок. «Якщо хтось насмілиться розказати анекдот про білявку після нашого приходу до влади, то одразу загримить за ґрати», — попереджає модель.