ХРОНІКА

16.07.2010

Пляжний футбол

Чемпіонат світу. Відбірковий турнір (Італія). 1/8 фіналу. Україна — Голландія — 6:0.

Наші хлопці пробилися до фінальної частини.

Футбол

Куратор системи суддівства у професійному футболі України П’єрлуїджі Колліна минулого уїк–енду переглянув усі матчі першого туру вітчизняної прем’єр–ліги. Шанований італієць зробив аналіз помилок і надіслав електронною поштою листи арбітрам з відеоматеріалами та аналітикою. В них Колліна висловив рекомендацію — більше уваги приділяти покаранням за грубу гру та серйозні порушення правил.

* * *

23–річний форвард збірної Австралії Микита Рукавиця перейшов із голландського «Твенте» до німецької «Герти». Уродженець Миколаєва має допомогти берлінцям повернутися до першої бундесліги.

* * *

Асоціація футболу Аргентини хоче залишити Дієго Марадону на чолі національної команди до чемпіонату світу 2014 року. Перемовини мають відбутися наступного тижня. Також зацікавленість у послугах екстравагантного фахівця виявляє й італійський «Наполі», в лавах якого зірковий півзахисник виблискував 20 років тому.

* * *

Московський «Локомотив» без Алієва сенсаційно програв у Башкортостані клубу другої ліги.

Кубок Росії. 1/16 фіналу (результати середи). «Горняк» (Учали) — «Локомотив» — 1:0, «Торпедо» — ЦСКА — 0:2 (Гільєрме — 2), «Сахалін» — «Сатурн» — 1:1 (пен. — 3:4), «Краснодар» — Том» — 2:1.

Баскетбол

Чемпіонат Європи серед молоді (Задар, Хорватія). Другий етап. Група Е. Україна — Литва — 65:100 (Натяжко (18)).

Підсумкове становище: Греція — 10, Україна — 8, Сербія, Чорногорія, Литва — 7, Латвія — 6.

У чвертьфіналі підопічні Володимира Поляха сьогодні зіграють проти французів.

Легка атлетика

На турнірі Європейської федерації у бельгійському Льєжі троє українців потрапили до числа призерів. У забігах на 400 м із бар’єрами одесит Станіслав Мельников показав другий час, а Ганна Ярощук із Дніпропетровська — третій. Також «бронзу» взяла й чемпіонка України на дистанції 800 м Наталія Лупу з Чернівців.

Теніс

У чвертьфіналі ґрунтового турніру WTA в Палермо українка Марія Коритцева в парі з білорускою Дар’єю Кустовою поступилися російсько–французькому дуету Кондратьєва/Лефевр — 6:1, 1:6, 6:10.

Хокей

На одного суперника менше стало в київського «Сокола» у відкритому чемпіонаті Білорусі. Опинившись на межі банкрутства, зник мінський «Керамін». Хоча офіційно заявлено, що ця команда зіллється з іншим столичним клубом «Динамо», новоутворений колектив виступатиме саме під динамівським дахом.

* * *

Ще двоє екс–гравців «Сокола» працевлаштувалися в Білорусі. Забивний форвард Олег Шафаренко перейшов до «Юності», а захисник Олександр Побєдоносцев — до «Гомеля».

Кримінал

Донецький «Металург» виступив на захист свого колишнього гравця — нападника Георгія Деметрадзе, якого нещодавно було заарештовано в Грузії за звинуваченням у контактах зі злочинним світом. Гендиректор ФК Євген Гайдук звернувся з відкритим листом до президента Грузії Михаїла Саакашвілі, надавши Деметрадзе позитивну характеристику , назвавши його видатним футболістом і чуйною людиною. У «Металурзі» не сумніваються в тому, що їхній колишній одноклубник «став жертвою збігу обставин», і готові «забезпечити будь–які гарантії, в тому числі і фінансові», аби заарештованому футболістові дозволили вийти на свободу під заставу.