НОВИНИ ПЛЮС

10.06.2010

Справа «5–го каналу»

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення запевняє, що скасування судом результатів конкурсу на вільні частоти не загрожує існуванню «5–го каналу». Про це йдеться в заяві Нацради, поширеній учора у відповідь на припущення, ніби «5–й канал» невдовзі закриється взагалі або восени припинить існування як інформаційний відповідно до умов лізенції. «Ліцензії, що оскаржувалися у суді, охоплюють лише 1% покриття, на якому може мовити «5–й канал», — зазначають у Нацраді. Загалом канал має сім ліцензій, загальноукраїнське та світове покриття, тож «може спокійно змінювати програмні концепції, як забажається. А Національна рада піде йому назустріч».

Податкова «трусить» офіс БЮТівця

Учора представники правоохоронних органів «вчинили напад на громадську приймальню народного депутата від БЮТ Костянтина Бондарєва» в Києві на вулиці Героїв Севастополя, 48. Про це йдеться у заяві прес–служби Блоку Тимошенко. «Нападники були у бронежилетах з автоматами, вибили двері, побили охоронця. Вони не показали жодних документів, не пояснили причини свого нападу, повідомили лише, що є представниками податкової міліції», — йдеться у повідомленні.

«Тризуб» розколовся від дефектів

Скульптурна композиція державного значення на Говерлі зазнала руйнувань (про це «УМ» писала вчора) без стороннього механічного впливу — внаслідок дефектів «тризубця» і впливу високогірного клімату. Такі висновки огляду місця встановлення пам’ятки зробила слідчо–оперативна група, до якої, окрім правоохоронців, входили фахівці управління містобудування і архітектури Івано–Франківської облдержадміністрації та Карпатського національного природного парку, йдеться у повідомленні ГУ МВС в області. «Наявні незначні тріщини мармурової частини пам’ятного знака при цих атмосферних умовах можуть стати причиною подальшої руйнації», — попереджають експерти.