Юля відібрала — держава заплатить?

Юля відібрала — держава заплатить?

Стокгольмский арбітраж ухвалив рішення, яке ще торік прогнозували вітчизняні експерти: зобов’язав державну компанію «Нафтогаз України» повернути «РосУкрЕнерго» 12,1 млрд. кубометрів газу. Тих самих, які «вилучила» у приватної структури тодішній Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко — у запалі запеклої боротьби з «РУЕ» та особисто одним з її співзасновників Дмитром Фірташем.

«Бідні» ракети

«Бідні» ракети

Задавнена проблема, про яку неодноразово писала «УМ», нині дала про себе знати особливо нагально. Керівництво Павлоградського хімічного заводу, де вже багато років, із порушенням усіх допустимих термінів, зберігається 5 тисяч тонн твердого ракетного палива, заявляє про необхідність «оперативної утилізації» десяти ступенів ракет. Із сімома з них на заводі впоралися власними ресурсами, а от на три інші сил не вистачило.

І «Україну» «з’їсти», і зекономити

І «Україну» «з’їсти», і зекономити

Росія ніяк не може «сторгуватися» щодо недобудованого ракетного крейсера «Україна», який уже біля двох десятків років стоїть біля причалу Миколаївського суднобудівного заводу імені 61 Комунара. Прем’єр РФ Володимир Путін на зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем у Стамбулі заявив, що бачить складнощі з добудовою крейсера. «Незрозуміло, де його добудовувати», — зауважив Путін. Мовляв, якщо в Миколаєві, то треба переобладнати верфі на Миколаївському суднобудівному, а це, на думку російського прем’єра, — дорого і складно. Інший варіант — відвести недобудований крейсер на суднобудівний завод у російський Сєвєродвінськ, що на Білому морі. Але це також непросто. «Проте зараз треба зробити конкретні кроки, і наші військові відомства готові з двох сторін запропонувати остаточний проект, вартість якого становить 70—75 мільйонів доларів», — заявив Путін.

Цільова «розтрата»

Цільова «розтрата»

Днями начальник міліції Львівщини Михайло Цимбалюк озвучив резонансну інформацію. За його словами, порушено кримінальну справу за фактом нецільового використання понад 7 мільйонів гривень, призначених на підготовку до «Євро–2012»: гроші нібито використали на інші цілі. Як з’ясувалося, їх перекинули на ремонт доріг.

Дві третини надії

Дві третини надії

Кількість жертв аварії на шахті імені Скочинського зросла. Після тривалих пошуків у шахтних завалах рятувальники виявили тіло ще одного шахтаря, однак станом на вчора по обіді через пошкодження конвеєрних ліній його не могли доправити на поверхню.

Зайшов красти — вийшов без штанів

Зайшов красти — вийшов без штанів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Приїхавши на тривожний виклик у невеличкий бар, наряд міліції був неабияк здивований почутим. За пару хвилин до того в бар зайшов невідомий чоловік, який намагався викрасти продукти на кілька сотень гривень. Але міцні галицькі продавчині не розгубилися і, висловлюючись офіційною мовою, «спробували перешкодити злодієві вчинити крадіжку».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Повернення блудного Боделана

Повернення блудного Боделана

Заступник начальника Санкт–Петербурзького морського торгового порту Руслан Боделан удруге впродовж двох місяців прибув до Одеси. Інформуючи про це місцевих журналістів, представник обласної організації Партії регіонів заявив, що це вже не короткотерміновий візит, як було 9—11 квітня: відтепер один з «орлів» Кучми має намір назавжди осісти у дорогому особняку в Санжейці, яку ще називають «царським селом».

До канонічної — Вселенської!

До канонічної — Вселенської!

Учора, перебуваючи у Стамбулі, Віктор Янукович погостював у Вселенського патріарха Варфоломія І. Патріарх повідав, що втішений своїм візитом в Україну два роки тому, коли мав змогу «ознайомитися з прогресом і святістю української православної нації». Предстоятель «першої серед рівних» православної церкви вкотре пошкодував, що українське православ’я перебуває в розколі зі світовим. За словами Варфоломія І, він має надію, що Янукович зможе виправити цю прикру ситуацію. «Ми більш ніж упевнені, що ви під час перебування на посаді Президента зробите все можливе, щоб вилікувати, залікувати ці рани і відновити єдність української православної церкви», — сказав владика, запевнивши, що не перестає про це молитися.

Всі статті рубрики