Вуличний лікнеп

01.06.2010
Вуличний лікнеп

У Кіровог­раді з’явилися нові таблички, на яких, крім звичних назви вулиці й номера будинку, міститься коротка історична довідка про людину, чиє ім’я ця вулиця носить. Ідея «краєзнавчих» табличок належить кіровоградському віце–меру Миколі Цуканову. Чиновник пояснює: до такої ініціативи його підштовхнув низький рівень знань про рідне місто молодшого покоління кіровоградців. «Молодь, яка живе у нашому місті, не знає його традицій, історії, найвідоміших діячів, — каже пан Цуканов. — Тому виникла ідея зробити таблички пізнавального характеру: вказати ім’я, роки життя та вид діяльності людини, чиє ім’я носить вулиця».

Першою «краєзнавчими» табличками прикрасили вулицю Пашутінську. Відтак про видатного єлисаветградського міського голову кінця ХІХ століття Олександра Пашутіна тепер можна почитати не тільки в історичних архівах, а й просто на вулиці. На кожній із табличок — роки життя та портрет колишнього градоначальника.

Найближчим часом такі ж таблички з’являться на вулицях Декабристів, Шевченка і В’ячеслава Чорновола. До їх виготовлення поставляться ще відповідальніше: із вивченням історичних джерел та залученням фахівців–краєзнавців. Усі роботи будуть виконуватися коштом спонсорів.

Як розповів речник мерії Сергій Якунін, для нововведення обирали вулиці, де вже відновили дорожнє покриття та провели фасадні роботи. Таким чином таблички стануть своєрідним завершенням роботи із благоустрою центральних вулиць міста.

Маргарита ДИМИТРОВА