У стилі Вінні–Пуха

01.06.2010
У стилі Вінні–Пуха

Трапп у польоті.

Протока між Британією та Францією — Ла–Манш — віддавна є орієнтиром для подолання серйозної відстані всілякими відчайдухами. Водний простір шириною 32—55 км долають і плавці, й літуни на різноманітних крилатих пристосуваннях. Першим через Англійський канал у 1909 році перелетів французький піонер авіації Луї Блеріо. А минулої п’ятниці американець Джонатан Трапп перетнув протоку на... зв’язці різнокольорових повітряних кульок. Як повідомляє Sky News, гість з–за океану став першою у світі людиною, яка підкорила Ла–Манш у такий незвичний спосіб.

У графстві Кент 36–річний Трапп знявся в небо у невеликій гондолі, яку несли близько трьох­ десятків чималих повітряних куль, наповнених гелієм. Через три години екстремал приземлився на капустяному полі у Франції: аби знизитися, Джонатан просто відрізав кілька куль. Трапп зазначив, що подорож проходила спокійно, і він усю дорогу насолоджувався красою панорами.

Для американця це не рекорд тривалості польоту на повітряних кульках: у квітні він встановив світове досягнення, пролетівши над північчю Каліфорнії майже 170 км.