Кульки — в небо, стрічку — на смужки

Кульки — в небо, стрічку — на смужки

Велетенську синьо–жовту стрічку розгорнули на Хрещатику минулої суботи активісти партії «За Україну!». Смужка кольорів національного прапора завдовжки 725 метрів «стартувала» на майдані Незалежності й простягнулася практично до Бессарабської площі. Досягнення зафіксували представники Книги рекордів України. А після цього стрічку–рекордсменку... порізали на смужки та роздали всім охочим. «Стрічка розійшлася між людьми буквально за лічені хвилини, — каже координатор акції Наталія Власенко. — Своєю акцією ми ще раз продемонстрували, що українців багато і вони готові об’єднуватися довкола синьо–жовтого прапора, довкола України».

До Росії, в обійми

До Росії, в обійми

Минулої п’ятниці у Москві відбулася робоча зустріч міністра палива та енергетики Юрія Бойка з очільником «Газпрому» Олексієм Міллером. Українська делегація про результати перемовин традиційно промовчала, і громадськість вкотре довідалася про хід зустрічі з російських джерел. «Першим кроком може стати створення спільного підприємства двох компаній на паритетних засадах — 50 на 50. Зараз необхідно визначитися з переліком активів, які б могли бути внесені в спільне підприємство кожною зі сторін», — заявив пан Міллер.

Самі туди йдіть...

Самі туди йдіть...

«Як офіцер і відповідальна людина, я готовий працювати в складних умовах на зміцнення оборони країни. У ситуації, що склалася, я визнаю право Президента реалізувати його бачення шляхів розвитку Збройних сил. Він робитиме це з іншим начальником Генерального штабу», — написав у своїй заяві начальник Генштабу — Головнокомандувач Збройних сил України генерал Іван Свида. Він наголосив, що «за посаду не тримається». Прес–служба Міноборони розповсюдила заяву про його відставку минулої суботи, в Міжнародний день миротворців. Сам генерал Свида не коментує свого рішення, заявивши, що все вказав у рапорті. До того ж відставку Головнокомандувача ще має розглянути і підписати Президент Віктор Янукович — Верховний Головнокомандувач.

Ілько Кучерів: Вірю, люди можуть і повинні змінювати світ на краще

Ілько Кучерів: Вірю, люди можуть і повинні змінювати світ на краще

Чергова втрата в українському середовищі націонал–патріотів — 29 травня, в суботу, після тривалої хвороби помер Ілько Кучерів, дисидент, один з ідеологів створення Народного руху України, засновник і президент Фонду «Демократичні ініціативи». Життя відомого громадського діяча обірвалося на 55–му році. Незважаючи на вирок лікарів — кілька місяців тому у нього діагностували рак легенів — Ілько Кучерів до останнього дня з оптимізмом дивився у майбутнє й особисто керував справами Фонду.

«Апостольське» стримання

«Апостольське» стримання

Цей піст завжди починається у понеділок, через тиждень після свята Трійці. А завершується — 12 липня, на свято апостолів Петра і Павла. Отже, щороку тривалість посту різна. Цього року в нас Пасха і Трійця «ранні», відповідно, і постувати будемо довше. Цей піст зветься «апостольським», а раніше його називали «постом П’ятидесятниці».

«Амурова» дюжина

«Амурова» дюжина

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Найближчим часом львівські холостяки почуватимуться незручно — міліція розігнала притон із повіями. Як поінформували «УМ» у прес–службі обласної міліції Львівщини, заручницями сексуального рабства стали дванадцять дівчат, які приїхали до Львова навчатися та працювати. Працювали на сутенерів дівчата різного віку, серед яких і одна неповнолітня. Щоправда, силоміць їх «на панель» ніхто не гнав — заробляли «чим уміли», з власної волі. Точніше, піддавшись на розповіді сутенерів про «мільйони у шлюбному кошику».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Терористи» добралися до старожилів

«Терористи» добралися до старожилів

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У столичному зоопарку «темні» часи: вчора його співробітники попрощалися з бізоном–самицею Вією. «Тварина, як і слон Бой, померла миттєво — ветеринари не встигли надати їй допомогу», — повідомила прес–служба звіринця. В останні хвилини життя у бізона спостерігали симптоми, що дають підстави припускати: тварина загинула не власною смертю — це справа рук того ж таки «серійного вбивці», на совісті якого смерть уже не однієї рідкісної тварини. Співробітник прес–служби Київського зоопарку Олександр Стеценко запевнив «УМ», що наразі проводиться експертиза і скоро стане відома причина смерті однієї з улюблениць відвідувачів. Водночас серед співробітників побутує версія, що до мору тварин причетні бізнесмени, останні чотири кіоски яких були вивезені минулої суботи з території зоопарку.

Всі статті рубрики