Брати Клички — братам Шелестюкам

22.05.2010

Суми можуть стати наступним містом, де з’явиться центр боксу. Фонд братів Кличків запросив сумчан до участі в тендері на отримання коштів для створення такого спортивного закладу. В Україні фонд побудував уже п’ять подібних спорткомплексів. «Місто виділяє приміщення, і хочеться сподіватися, що восени центр з’явиться», — говорить віце–президент Сумської обласної федерації боксу Юрій Шкромада.

Таким шансом Суми мають завдячувати, зокрема, своїм молодим боксерам, братам Тарасові й Богдану Шелестюкам. Їх успішні виступи на престижних змаганнях, а також рівень проведення в Сумах недавнього чемпіонату України, ще раз підтвердили, що бокс тут є, і йому треба дати можливість розвиватися далі. «З’явиться центр — з’являться й нові імена», — переконаний тренер Шелестюків Володимир Вінніков.

Напередодні від’їзду на чемпіонат Європи до Москви члени національної команди брати Шелестюки зустрілися із сумськими журналістами. Хоча Богдан після хвороби в Росії не боксуватиме— він уже готується до турніру в Казахстані. Тарас же, який виступає у ваговій категорії до 69 кг, своє завдання на чемпіонат сформулював коротко — «перемога».

Це буде непросто, застерігає Володимир Вінніков. У протистоянні Росії та України завжди спостерігалося жорстке суддівство. А тут фактично буде матч–реванш. Адже на минулому чемпіонаті Європи в Лондоні українці стали першими в командному заліку, Росія ж посіла лише п’яте місце. Отож, кажуть, може статися, що наших виведуть із гри ще до того, як вони зустрінуться на рингу з росіянами.

«Що ж, треба бити так явно, щоб на розгляд суддів нічого не залишалося», — посміхається Тарас. Він визнає, що після чемпіонату України часу для підготовки до першості Європи замало, та все ж вважає, що готовий на 90 відсотків до боїв на московському ринзі. Останні збори мають додати ще десять відсотків. Терміни проведення чемпіонату Європи — 4—13 червня.