Фокус–дівчина

18.05.2010
Фокус–дівчина

Альоша дякувала за привітання, але перемоги не обіцяла. (Фото Марини ГЕРЛИГИ.)

Такої спокійної і нерозрекламованої підготовки до «Євробачення», як цьогоріч була в Альоші, в Україні ще не спостерігали. З березня, коли дівчину обрали учасницею на міжнародний конкурс, і по сьогодні мало хто чув її унікальний тембр голосу і пісню Sweet people, з якою Альоша виступить 27 травня, у другому півфіналі «Євробачення» у столиці Норвегії Осло. В понеділок співачка зі своїм хлопцем і продюсером Вадимом Лисицею відправилася туди, щоб на місці репетирувати номер. А в п’ятницю в одному з нічних клубів Києва українські артисти влаштували їй прощальну вечірку.

Порівняно з минулими роками винуватець goodbye–party вперше залишився у тіні. Пригадую, якими масштабними були вечірки на честь від’їзду на «Євробачення» Ані Лорак, Вєрки Сердючки чи Світлани Лободи. Весь народ гадав, у що учасниці будуть вбрані, що повезуть із собою, чим вражатимуть Європу. Тепер маємо лише скромні месиджі про те, що Альоша їде із соціальною піснею, у кліпі є кадри з Чорнобиля, ніяких модних постановок не буде. На підготовку витратили 100 тис. дол., зекономивши на промоутері. «Я не вірю ні в які талісмани, нічого із собою не везу, крім валіз із одягом, — розповідає Альоша «УМ» перед поїздкою. — Моя команда складається з двох людей — я та Вадим Лисиця. До вильоту ми повністю готові. Номер готовий, костюм пошили». Говорити про те, що вона повернеться з призовим місцем, немає сенсу. За прогнозами останніх двох тижнів, вона входить у другу десятку учасниць. Та й сама Альоша не переймається з цього приводу: «Я не їду по перемогу. Для мене важливіша участь».

Усі попередники Альоші не раз говорили, що на конкурс без спецефектів і вміння піаритися немає чого їхати. Альоша вирішила взяти Європу просто голосом. Хоча спершу мала намір використати великий екран, але цього року його заборонили. Щоб не виглядати бідною сиріткою на сцені, Альоші придумали фокус, про який співачка нічого не розповідає. «Глядачі не зможуть повірити в те, що все відбувається насправді», — привідкрила завісу Альоша. На прощальній вечірці вона жодної деталі не використала з номера, який підготувала для Осло. Не тільки для Європи, а й для України Альоша залишається дівчиною–фокусом, від якої не знаєш чого чекати.

Минулої п’ятниці попрощатися з новоспеченою зіркою прийшли Наталя Могилевська, Олександр Пономарьов, Міка Ньютон, Анастасія Приходько, Єгор Бенкендорф, Олена Коляденко, гурт «Ґринджоли», Ірина Журавська з Миколою Тищенком, а також її суперники з національного відбіркового туру Олексій Матіас, Маша Собко та Стас Шурінс. 14 травня Альоші виповнилося 24 роки, з чим і вітали дівчину публічні люди. А для «Євробачення» бажали сили, решта, на думку професіоналів, у неї є.

 

ДО РЕЧІ

Участь Альоші на «Євробаченні» стала приводом підняти на ноги міжнародний телевізійний фестиваль «Пісні моря», який проходитиме 23–24 липня в Севастополі і транслюватиметься по «Новому каналу». На ньому в 2008 році Олена Кучер під псевдонімом Альоша виборола перше місце. Відтоді дівчина ввійшла в шоу–бізнес і почала кар’єру співачки. Голова журі і організатор конкурсу акордеоніст Ян Табачник, після того як про Альошу заговорила вся Україна, вирішив зробити з «Пісень моря» наймасштабніше музичне дійство літа. «У нас не буде ніякої політики. Фестиваль проводитимемо для того, щоб знайти нових учасників «Євробачення», — сказав на прес–конференції Табачник.