НОВИНИ ПЛЮС

18.05.2010

Життя під потяг

На станції метрополітену «Шулявська» у столиці, кинувшись під поїзд, загинула жінка. За повідомленням прес–служби київської підземки, щоб витягти тіло, співробітникам метро довелося знімати напругу з контактної рейки, через що виникла затримка курсування потягів приблизно на 23 хвилини. Мотиви вчинку жінки наразі встановлюють.

«Софію Київську» можуть позбавити статусу

Уже в серпні цього року на черговій сесії ЮНЕСКО Національний заповідник можуть виключити зі списку світової спадщини. За словами члена Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО Ярослава Яцківа, причиною є хаотична забудова навколо пам’ятки: лише за останній період Київрада видала близько 30 дозволів на забудову поруч із «Софією Київською». «Увійти до списку світової спадщини дуже складно, а ось вийти — дуже просто. Зараз до цього все і йде», — попередив пан Яцків.

Аварія під Києвом

На вихідних був заблокований під’їзд до столиці з боку Житомира. Причиною затримки руху стала дорожньо–транспортна пригода за участю пасажирського автобуса ЛАЗ, який із невідомих причин виїхав на зустрічну смугу руху і зіткнувся з мікроавтобусом «Мерседес–Спрінтер». Унаслідок ДТП два пасажири мікроавтобуса загинули на місці. Причини аварії з’ясовують.