ЦИТАТИ ТИЖНЯ

26.03.2010

Дмитро Табачник,
міністр освіти й науки
— про масову кампанію опозиції із закликами до його відставки:

— Якщо говорити військовою термінологією, я пишаюся тим, що мені випала доля передового батальйону, який узяв на себе вогонь ворога, щоб дати головній силі уряду — економічному блоку — зібратися з силами і зробити кадрові перегрупування та приступити до роботи. Це неприємно по–людськи, але це правильно — для основних сил уряду виграти сім днів перепочинку... А шантажу я не піддамся.

(«Сєгодня»)

 

Арсеній Яценюк,
народний депутат від «НУНС», лідер «Фронту змін»
— про якість нового Кабміну:

— Подивіться на сучасний склад уряду. Ну таке враження часто–густо, що на цвинтар прийшов. Це просто позаминуле століття.

(«5–й канал»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про розмови щодо намірів його уряду передати українську газотранспортну систему під контроль Росії:

— Я можу вас заспокоїти: ні про яке відчуження, ні під яким соусом мова не йде.

(«Форум»)

 

Віктор Ющенко,
екс–президент України
— про свої поради наступникові:

— Вважаю, що в Президента Віктора Януковича відбудеться переоцінка багатьох поглядів. Я думаю, що не в цілях Президента бути президентом Донбасу. Президенту треба замислитися над тим, як бути президентом України. Як почути одну частину, і другу, і третю.

(«5–й канал»)

 

Ліна Костенко,
українська письменниця
— про сучасну політичну ситуацію:

— Але що ж, журитись?! Тут було багато слів про поразку, «чого ж програли ми»... Чи ми програли?! Ви знаєте, це ж так іде історія, це її кроки. Впритул, звичайно, — це все криза, крах, а з дистанції часу — так іде історія. І ми повинні зараз набратися сил, набратися спокою, набратися доброго гумору. Сміх перепалює, а в сльозах можна втопитись. Не треба!

(виступ в Українському домі)