Поверніть святиню Україні

Поверніть святиню Україні

Нещодавно «УМ» повідомляла про рішення сесії Тернопільської облради «визволити» одну з найбільших православних святинь України — Свято–Успенську Почаївську лавру — із власності (точніше — із закріпленої відповідним договором оренди строком аж до 2052 року, який, за згодою сторін, може бути продовжено) Московського патріархату. Таке рішення депутати ухвалили за результатами роботи спеціальної комісії облради, яка дійшла висновку, що Лавра стала в регіоні оплотом українофобства і «п’ятою колоною Російської імперії».

Інавгурація на підході

Інавгурація на підході

Учора Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата Віктора Януковича. Лідер Партії регіонів особисто подав заяву про складення повноважень у зв’язку з обранням Президентом. Його бажання вибути з парламенту підтримали 242 колег. За словами Ганни Герман, нового лідера фракції оберуть із числа нинішніх заступників за пропозицією Януковича вже після його інавгурації. Віктор Федорович упевнений у перемозі в суді й чітко дотримується закону, який забороняє Президентові обіймати інші посади.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Політсуд із політравмою

Політсуд із політравмою

Поствиборчий судовий спір між Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко додав незручностей мешканцям Печерського району столиці. Адже учора об 11.00 Вищий адміністративний суд України розпочав розгляд позову кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко про визнання протиправними дій, бездіяльності та рішення Центрвиборчкому про встановлення офіційних результатів президентських виборів. Ще за кілька годин до цього будівлю ВАСУ по вул. Московській, 8/15 оточили прихильники Януковича, які залишили свій «форпост» поблизу ЦВК. «Нині тут тримаємо оборону, там ми вже перемогли», — сказали журналісту «УМ» двоє хлопців у поліетиленових накидках із написом «Віктор Янукович — наш Президент», що саме купували пиріжки в підземному переході. Загалом від метро «Арсенальна» в бік будівлі Феміди автор нарахував з півсотні синіх стандартних наметів типу «гуляйвітер» та кілька біотуалетів. У кожному наметі — по два прихильники. Ще з десяток наметів розкинулося біля центрального входу ВАСУ. «Відстояти свій вибір» загалом прийшло близько п’ятисот чоловіків в агітаційному поліетилені. І майже жодної жінки. Натомість прихильників леді Ю. було ледь не втричі менше. Але зі «слабкою» статтю тут, навпаки, все було гаразд.

Дискримінація у «Будмайстрі»

Дискримінація у «Будмайстрі»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пристрасті довкола цієї справді неординарної як для Сходу України ситуації, здавалося б, пішли на спад. Особливо після того, як «Громадянський актив Дніпра» («ГрАД») оголосив про пікетування офісу Блоку Юлії Тимошенко у зв’язку з тим, що власник підприємств торговельної марки «Будмайстер» Ігор Слюньков є керівником фракції БЮТ у Павлоградській міській раді. Але після дводенних переговорів від пікетування відмовилися, оскільки досягнули принципової домовленості про відновлення на роботі звільнених людей відразу після завершення президентських виборів. Як писала «УМ», їх звільнили за використання на робочому місці державної мови.

Всі статті рубрики