Кордон до Києва довів

02.02.2010
Кордон до Києва довів

Юлія Тимошенко із молдавським колегою Владом Філатом та міністром закордонних справ Петром Порошенком. (Фото Тетяни ШЕВЧЕНКО.)

Уряди України та Молдови підписали два документи — угоду про співробітництво в галузі молодіжної політики та зміни до угоди про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності від 11 серпня 1994 року. Такий підсумок візиту до Києва глави молдовського кабміну Влада Філата.

Під час зустрічі Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко обговорила з колегою демаркацію кордону на придністровській ділянці, яка почалася минулої п’ятниці за участі глав МЗС двох країн. За словами Тимошенко, ця робота закінчиться до кінця зими. «Протягом лютого ми просто зобов’язані врегулювати всі проблеми, пов’язані, зокрема, з невизначеними територіями, з проблемами власності», — заявила Тимошенко. За словами Прем’єрки, «демаркація кордону дає нам можливість продовжити переговори з Євросоюзом про спрощений або навіть безвізовий режим».

Пан Філат подякував українському уряду і визнав: «Роль України у вирішенні при­дністровського конфлікту не тільки важлива, а й визначальна». Єднання інтересів «обмили» шампанським.