Турецький марш Тугби

26.01.2010
Турецький марш Тугби

Тугба Озай.

Краса може врятувати не лише світ, а й мир. Принаймні якщо йдеться про вродливу дівчину, яка щиро прагне допомогти своїй державі налагодити відносини з іншою. Саме за таку справу взялася турецька топ–модель і співачка Тугба Озай. Цього тижня красуня їде в Ізраїль, щоб відзняти про цю країну кліп і таким чином змінити ставлення турків до євреїв та їхньої держави.

Останні кілька років взаємини між Туреччиною й Ізраїлем є досить напруженими, а з початку 2010–го країни взагалі перебувають на межі дипломатичної війни. Почалося з того, що заступник міністра зовнішніх справ Ізраїлю Дані Аялон викликав посла Туреччини і вручив йому ноту протесту з приводу турецького телесеріалу, в якому агенти ізраїльської спецслужби викрадають дитину. В МЗС Туреччини розцінили вручення ноти як «принизливу процедуру» й зажадали від Ізраїлю вибачень. Потім «люб’язностями» обмінялися керівники держав, і пішло–поїхало.

Але 32–річна Тугба Озай, яка є однією з найдорожчих і найпопулярніших моделей Туреччини, сповнена рішучості покласти край цьому неподобству. Мовляв, от зніметься вона в кліпі на тлі красивої ізраїльської природи (на Землі Обіцяній дівчина раніше ніколи не бувала), і турки шалено полюблять євреїв та навпаки. Щоправда, «кліп» — це насправді... рекламний ролик засобу для догляду за волоссям, тож за зйомки красуня отримає ще й непоганий гонорар. Але це для Тугби неважливо, адже головне — благородна мета.