Тренувальна поразка

26.01.2010
Тренувальна поразка

Валерій Замятін (праворуч) прагне привести українську збірну до медалей чемпіонату Європи. (Фото з сайту УЄФА.)

На відміну від своїх «старших братів», наша національна команда з міні–футболу завжди ходить серед претендентів на призові місця світових і континентальних турнірів. Упродовж багатьох років Геннадію Лисенчукові, головному тренеру ще з 1994 року, вдається втримувати боєздатність збірної на високому рівні — благо, є пристойний чемпіонат країни, та й на допомогу кількох легіонерів можна розраховувати.

На нинішній європейський форум українці приїхали в дещо оновленому складі. Однак, навіть переживаючи зміну поколінь, наші футзалісти не проти зійти на п’єдестал. Про це перед стартом на турнірі в Угорщині заявив 31–річний капітан «синьо–жовтих» Валерій Замятін. Нагадаємо, що в 2001 і 2003 роках українці ставали срібними призерами першостей Старого світу, а тепер же «скромно» задовольнилися б і «бронзою».

Для виходу до «плей–оф» українській збірній вистачило четвергової перемоги над бельгійцями з рахунком 4:2. Утім Лисенчук, хоча й похвалив підопічних за результат, разом зі спортсменами не надто тішився з приводу дій на майданчику.

Парадоксально, але суботній двобій у Дебрецені проти італійців, у якому наші поступилися, викликав у наставника позитивні емоції. У матчі проти одного з фаворитів турніру українці мали чимало можливостей забити більше двох м’ячів. Серед «синьо–жовтих» відзначилися тільки чемпіони України в складі львівського «Тайма» Сергій Чепорнюк і Максим Павленко, натомість досвідчені гравці «Скуадри адзурри» чудово скористалися нашими помилками й чотири рази досягли мети.

Відтак, посівши в групі В друге місце, збірна України потрапила у чвертьфіналі на команду Азербайджану, яка в групі А здолала чехів (6:1) і угорців (3:1). Поєдинок за потрапляння до четвірки найкращих збірних Євро–2010 відбувся в Будапешті вчора ввечері.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Європи (Угорщина). Група В (Дебрецен). Італія — Україна — 4:2 (Баптістелла, 13, 28, 32; Ассіс, 31 — Чепорнюк, 23; Павленко, 39).

Підсумкове становище: Італія — 6, Україна — 3, Бельгія — 0.