За Україну, за Ющенка

19.12.2009
За Україну, за Ющенка

Ксенія Ляпіна.

Четверо депутатів із партії «Наша Україна» заявили про вступ до «За Україну!» В’ячеслава Кириленка. На цей крок пішли Володимир Мойсик, Ксенія Ляпіна, Олег Гуменюк і сам Кириленко. «Ситуація, що склалася в середовищі українських демократичних сил, потребує рішучих змін. На жаль, у теперішньому стані українські патріотичні партії втратили здатність відповідати на виклики, що стоять перед українським народом», — зазначають депутати. Вони вважають, що спостерігати за цим, склавши руки, означало б «безпорадно та бездіяльно очікувати антиукраїнського реваншу».

Ксенія Ляпіна, наголосила в коментарі «УМ»: «Я входжу в партію «За Україну!», тому змушена вийти з «Нашої України». Ви ж знаєте, перебувати у двох партіях одночасно неможливо. Ми вважаємо, що треба розвинути нове патріотичне середовище, можливо, більш радикальне». При цьому вона наголосила, що жодного слова критики на адресу «Нашої України» не скаже, бо це вже «інша історія».

Ляпіна каже, що партія Кириленка чітко вибрала політичний курс на найближче майбутнє: підтримувати на президентських виборах Віктора Ющенка. Президент очолює партію «Наша Україна», тож чи варто сприймати такий крок «нашоукраїнців» як певний вияв недовіри до нього? «Ні, це абсолютно не так, — каже Ксенія Ляпіна, до речі, довірена особа кандидата Ющенка на виборах–2010. — Незважаючи на те, що Віктор Андрійович очолює партію, він іде на вибори шляхом самовисування. Для нас очевидно, що йому треба шукати ширшу політичну підтримку. Партія «За Україну!» хоче долучитися до цього».

В’ячеслав Кириленко виносив ідею створення партії давно. На весняному з’їзді Кириленко не ввійшов до керівних органів «НУ», і він узявся за формування громадського руху «За Україну!». У парламенті виникла однойменна депутатська група. А невдовзі з’явилася й партійна платформа: Партія соціального захисту перейменувалася на «За Україну!».

У неї також увійшло двоє депутатів — екс–рухівці Ярослав Кендзьор й Іван Стойко.

Сьогодні «За Україну!» проводить з’їзд. Буде прийнято низку рішень, у тому числі й про підтримку кандидатури Ющенка на виборах.