«На справу» — з марлею

«На справу» — з марлею

В Україні спостерігається чергова хвиля нахабних пограбувань банків, пунктів обміну валюти та ювелірних крамниць. «Співучасником» грабіжників стала епідемія грипу та паніка, пов’язана з нею. Ще б пак! Грабіжникам не треба робити маски з прорізами для очей — вдягнув марлеву пов’язку чи перев’язав півобличчя шарфом — і «на справу»! Адже так виглядає нині чимало українців, тож загубитися у натовпі після нападу, не так уже й складно. Останнє пограбування сталося позавчора вранці у Києві: молодик у медичній масці зайшов до філії «Індекс–банку», що по вул. Фрунзе, дістав невеличку сокиру й розтрощив скло каси. Після чого перестрибнув через огорожу й украв близько сотні тисяч гривень. Кілька жінок–співробітниць нічим завадити не змогли (приватна охорона прибула на виклик, коли грабіжник утік), а камера відеоспостереження зафіксувала лише очі нападника, його маску та шапку. З такими «прикметами» його навряд чи вирахують.

Ой–ля–ля, пограбуймо «короля»

Ой–ля–ля, пограбуймо «короля»

За інформацією прес–служби Запорізької обласної міліції, нахабний напад стався у понеділок: «Близько полудня до чергової частини Орджонікідзевського райвідділу міліції надійшло повідомлення про розбійний напад, скоєний приблизно об 11.20 на центральному проспекті Леніна. Жертвою двох зловмисників став 55–річний громадянин, керівник одного з товариств з обмеженою відповідальністю... Розбійники застосували травматичну зброю, спричинивши підприємцеві поранення голови» і «заволоділи грошима у розмірі 60 тисяч гривень...Вживаються заходи щодо встановлення осіб зловмисників та їх затримання».

Ткач скалічених доль

Ткач скалічених доль

...Галина Кирилівна досі пам’ятає той день, коли забрали Яшу. Випроводжаючи 14–річного сина в школу, навіть не підозрювала, що чекати його додому доведеться впродовж багатьох років. Яшу забрали просто з уроку англійської. Батькові, який працював у школі, навіть нічого не сказали. Коли він дізнався і вибіг на вулицю, міліцейська машина вже поїхала. Перше побачення з сином батьки отримали аж через два роки. Вже після судового процесу, який закінчився для хлопця найтяжчим, як для неповнолітнього, покаранням — 15 роками позбавлення волі за вбивство дев’ятирічної Яни Попович. Коли в 2005 році заарештують «пологівського» маніяка Сергія Ткача, він, зокрема, візьме на себе й це вбивство.

Всі статті рубрики