ХРОНІКА

19.11.2009

Гандбол

Єврокубки. 1/16 фіналу. Чоловіки. Кубок ЄГФ (перший матч). «Пивоварна» (Словенія) — «ЗТР» (Запоріжжя) — 37:21.

Кубок кубків. «Портовик» (Південне) — «Добруджа» (Болгарія) — 39:21, 36:14.

Кубок виклику (перший матч). «Меткович» (Хорватія) — «Буревісник» (Луганськ) — 32:24.

Запорізький «Мотор–ЗНТУ–ЗАС» пройшов до четвертого раунду Кубка виклику без боротьби, оскільки його суперник, хорватська «Сісція», не приїхав до України через хвороби кількох гравців. При цьому балканці чомусь не попередили про неявку Європейську федерацію гандболу, тому їх оштрафували на 10 тисяч євро й відсторонили від єврокубків на два роки.

Футбол

Чемпіонат Європи 2011 р. серед молодіжних збірних (U–21). Група 8. Франція — Словенія — 1:0 (Санхаре, 90).

Турнірне становище після 5 матчів: Україна, Франція — 11, Бельгія — 8, Словенія — 6 (6), Мальта — 0.

* * *

Товариські матчі. Оман — Бразилія — 0:2, Словаччина — Чилі — 1:2, Бельгія — Катар — 2:0, ПАР — Ямайка — 0:0.

Хокей

НХЛ. «Оттава» — «Торонто» — 3:2 (Понікаровський «Т» — 19.08, 4 кидки, «0»).

Біатлон

Готуючись до старту офіційного сезону, українці взяли участь у змаганнях у фінському Муніо. За відсутності спортсменів із Росії, Норвегії й Німеччини наші Валентина Семеренко й В’ячеслав Деркач впевнено перемогли в гонках із двома вогневими рубежами. У жінок другою була також українка — Оксана Хвостенко.

«Формула–1»

Чемпіон світу 2007 року, фін Кімі Райкконен, у наступному сезоні не виступатиме в «королівських перегонах». Пішовши з «Феррарі», він так і не домовився про фінансовий бік угоди з «Маклареном».

Шахи

По завершенні «Меморіалу Михайла Таля» в Москві розпочався чемпіонат світу з бліцу. Упродовж трьох днів 22 гросмейстери грають між собою в два кола. Після двох третин турнірної дистанції лідирують норвежець Карлсен (21 очко), індієць Ананд (20) і новоспечений росіянин Карякін (18,5). Українці Руслан Пономарьов і Василь Іванчук посідають шосте (16 очок) та 16–те (12) місця відповідно.

Влада і спорт

Верховна Рада ухвалила в цілому «Закон України про фізичну культуру й спорт». «За» проголосували 327 депутатів. Мета цього документа — приведення законодавчої бази до сучасних реалій, вдосконалення дитячого–юнацького й спорту вищих досягнень, заборона перепрофілювання спортивних закладів, популяризація масового спорту й формування в населення здорового способу життя.