В гостях у казки

В гостях у казки

Перший офіційний візит Президента Віктора Ющенка до Об’єднаних Арабських Еміратів в усьому позначений добре знаною східною гостинністю. Починаючи з погоди — після київської мжички абу–дабійське небо зустріло українську делегацію прозорою, без жодної хмаринки, блакиттю, а гаряче арабське сонце — «комфортною» для тутешнього клімату температурою +30. Готель «Емірейтс палац», в якому на час перебування в ОАЕ розташована резиденція Президента України, — і справді класичний палац із казок «Тисячі й однієї ночі»: усі поверхи й навіть ліфти вистелені розкішними килимами, всюди штучна й натуральна позолота, кришталь, дзеркала. За вікнами — лазурові хвилі Перської затоки, на яких погойдують яхти готельних мешканців. І все це для української делегації — повністю безкоштовне. Уміють в Еміратах приймати гостей. Щоправда, на зітхання українських журналістів, які заздрісним оком кидали на пляж, місцеві аж пересмикуються: холодно, мовляв, купатися, і вода зимна — градусів 25, не більше.

Не відкладай на після виборів

Не відкладай на після виборів

У четвер парламент має намір розглянути проект бюджету на 2010 рік. Фінансовий кошторис держави мали слухати ще сьогодні, однак депутати домовилися відкласти питання на два дні, аби ретельніше підготуватися до розгляду. І це ще добре, що перенесли на кілька днів. Бо фракція Блоку Юлії Тимошенко пропонувала відтермінувати розгляд бюджету на триваліший період, дехто казав — на період після виборів. «Необхідно це все збалансувати, не будучи заручником політичної боротьби. Тому фракція просить вас перенести розгляд програми [діяльності уряду], бюджету та Бюджетного кодексу на наступні пленарні засідання», — закликав учора на погоджувальній раді Андрій Кожем’якін.

Таргани бояться світла

Таргани бояться світла

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До другого туру виборів залишалося чотири дні. Тим часом перевага Віктора Ющенка над Віктором Януковичем за підсумками першого туру дещо зросла. Верховний Суд визнав результат голосування по територіальному округу №100 на Кіровоградщині. Судді назвали дії Центрвиборчкому «неправомірною бездіяльністю» і зобов’язали ЦВК врахувати результати по 100–му округу. Різниця між Ющенком і Януковичем зросла незначно, на 0,1 відсотка, але це була психологічна перемога.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До армії повертається голова

До армії повертається голова

Президент Віктор Ющенко, який останнім часом знову взявся за зміцнення обороноздатності країни, зробив кілька кроків до комплектації «прорідженого» після політичних баталій керівництва Міністерства оборони. По–перше, на посаду начальника Генерального штабу Збройних сил — головнокомандувача ЗСУ — Президент призначив генерал–полковника Івана Свиду, який до цього командував Сухопутними військами. По–друге, Віктор Ющенко вчора в Еміратах заявив, що вже має кандидатуру міністра оборони — Юрія Єханурова — і збирається внести подання на нього до Верховної Ради найближчими днями. По–третє, глава держави ініціював проведення засідання парламенту, на якому розглядатимуться фінансові проблеми війська.

Голодомор: Обама звинувачує Сталіна

Голодомор: Обама звинувачує Сталіна

Минулої п’ятниці, 13 листопада, на інтернет–сторінці американського Білого дому з’явилася «Заява президента до Дня пам’яті українського Голодомору». Коротко і лаконічно Барак Обама розставив чіткі акценти у справі Голодомору. «Сімдесят шість років тому мільйони невинних українців, чоловіків, жінок та дітей померли з голоду в результаті спланованої політики режиму Йосифа Сталіна, — йдеться в заяві найвпливовішого у світі лідера. — З 1932 до 1933 року український народ жахливо постраждав від того, що пізніше назвали Голодомором — смертю від голоду, — через те що режим Сталіна конфіскував зерно і землю у цілій Україні».

Всі статті рубрики