НОВИНИ ПЛЮС

28.10.2009

Тимошенко просить Ющенка

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко просить Президента Віктора Ющенка ветувати закон про підвищення соціальних стандартів, ухвалений парламентом. «Як відомо, основним принципом побудови бюджетної системи будь–якої держави є неупереджений, фінансово виважений розподіл національного продукту, — йдеться в її листі до глави держави. — На жаль, ігноруючи економічні аксіоми, керуючись винятково передвиборчим популізмом, нехтуючи здоровим глуздом, окремі політичні сили намагаються втягнути Україну в економічний хаос. Підтверджуючи своє прагнення до продовження проведення економічних реформ навіть в умовах світової фінансової кризи, прошу вас застосувати право вето Президента до зазначеного закону».

«Фінансування додаткових видатків призведе до розбалансування державного бюджету в 2009—2010 роках та збільшення дефіциту бюджету, що спричинить непередбачені темпи інфляції та зубожіння громадян України», — йдеться в обґрунтуванні листа Тимошенко.

У Яценюка тепер є «іменна» партія

За повідомленням прес–служби Міністерства юстиції, політична партія «Демократичний фронт» змінила свою назву на «Фронт змін».

Новим главою партії замість Віктора Вашкевича обраний Андрій Іванчук — соратник Арсенія Яценюка, головою виконкому Яценюкової громадської організації «Фронт змін».

Партія «Демократичний фронт» була зареєстрована в Мін’юсті 26 червня 2007 року.

Викриття екстреміста

Керівник міліції Криму Геннадій Москаль просить позбавити статусу біженця керівника екстремістської організації «Ат–Такфір Валь–Хіджра» в Україні Худара Раада Мухамада Алжи Бура, 1965 р. н. Він отримав даний статус у 2005 році, але, за інформацією правоохоронців, більше року за місцем вказаного проживання не мешкає, документи, що засвідчують особу, знищив і перейшов на нелегальне становище.

Напередодні глава МВС Юрій Луценко повідомив про підготовку активістами «Ат–Такфір Валь–Хіджра» убивства керівника лідера Меджлісу кримських татар Мустафи Джемілєва.