Процес майже за Кафкою

Процес майже за Кафкою

Учора Конституційний суд Чехії розпочав слухання у справі відповідності тексту Лісабонської угоди Конституції країни, повідомляє газета «Лідове новіни». Оскільки на плечі членів суду лягла велика відповідальність за майбутнє Європейського Союзу (адже Лісабонська угода фактично є проектом Конституції ЄС), то засідання відбувається у Брно, де судді мають відчувати менший тиск, ніж у столиці. Вердикт має бути винесено за тиждень, повідомив генеральний секретар Конституційного суду Чехії Томаш Лангашка.

«За вашу і нашу свободу»

«За вашу і нашу свободу»

Учора у Львові закінчилися урочистості зі святкування падіння «залізної завіси» — 20 років тому в Центральній та Східній Європі почали валитися комуністичні режими. Організували конференцію колишні та теперішні члени «Товариства Лева» — молодіжної організації, яка свого часу стала одним із двигунів антикомуністичного руху в Україні. Поговорити про минуле, а головним чином — про майбутнє, зібралися сотні безпосередніх учасників подій — з України, Польщі, Прибалтики та Білорусі. Приїхали легендарний революціонер Вітаутас Ландсбергіс та білоруський руйнівник совдепу Станіслав Шушкевич. Напутнє слово українцям передали, щоправда, у відео­зверненні, дві знакові постаті — американський геостратег Збігнєв Бжезінський та чехословацький практик революції Вацлав Гавел.

Дружина страшніша за Кремль

Дружина страшніша за Кремль

Дружина опального російського бізнесмена Бориса Березовського, який меш­кає в екзилі в Лондоні, подала на розлучення, повідомляє Бі–Бі–Сі. 50–річна Галина, шлюб якої з 63–річним Березовським було укладено 18 років тому, найняла славетного адвоката Сандру Девіс з адвокатської контори Mishcon de Reya (ця жінка вела процеси про розлучення принцеси Діани і принца Чарльза та лідера рок–групи «Роллінг Стоунз» Міка Джаггера і його колишньої дружини Джеррі Холл).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики