НОВИНИ ПЛЮС

27.10.2009

Колізії з більшістю

Фракція Блоку Тимошенко проситиме Генпрокуратуру порушити справу за фактом фальсифікації протоколу засідання фракції «НУНС» у п’ятницю. Як заявив учора на брифінгу віце–спікер від БЮТ Микола Томенко, протокол п’ятничного засідання фракції «НУНС», на якому йшлося про відкликання Миколи Мартиненка з посади її голови, не має вхідного номеру та не підписаний жодним із заступників голови цієї фракції. Крім того, серед 38 зібраних підписів депутатів одне прізвище викреслено (Олександр Третьяков) і один депутат сказав, що не підписував цей документ (Тарас Стецьків).

Самі депутати від «НУНС» про якісь порушення офіційно не заявляють.

«Справа педофілів»

У кримінальній справі про розбещення двох малолітніх дітей є лише один обвинувачений — їхній батько; інших, у тому числі підозрюваних, немає. Про це повідомляє прес–служба ГПУ.

Пояснюючи причину передачі цієї справи з МВС у провадження Генеральної прокуратури, у прес–службі ГПУ зазначили, що, згідно з положеннями КПК, відомство може витребувати у своє провадження будь–яку справу, тим більше, ту, яка набула широкого суспільного резонансу.

Наливайченко програв Москалеві

Шевченківський райсуд Києва зобов’язав голову СБУ Валентина Наливайченка спростувати інформацію про корупційну діяльність начальника кримської міліції Геннадія Москаля. Суд визнав ці відомості такими, що ганьблять честь і гідність Москаля, повідомляє прес–служба «Народної самооборони». Водночас суд відмовив у стягненні з СБУ на користь Москаля 100 тисяч гривень «моральної шкоди». Депутат уже оскаржив таке рішення в Апеляційному суді Києва.