Умовно твереза норма

Умовно твереза норма

У Департаменті Державтоінспекції України не приховують радості від запрова­дження чергового нововведення: відтепер максимально допустимий рівень алкоголю в крові водія не повинен перевищувати 0,2 проміле, що становить природну межу для дорослої людини. При показниках, які не перевищуватимуть зазначену норму, водія вважатимуть умовно тверезим. Утім у водіїв не повинно бути жодних ілюзій з приводу впровадження нових норм, кажуть у ДАІ. Щоб досягти рівня алкоголю у 0,2 проміле, дорослому чоловікові з масою тіла у 80 кілограмів досить випити 35 грамів горілки або півлітровий келих пива, до того ж у організм кожної людини постійно виробляє алкоголь. Цей показник внаслідок абсолютно природних процесів, а не внаслідок вживання алкоголю, може коливатися від 0,008 до 0,3 проміле.

Вшанований Антонич

Вшанований Антонич

На вихідних у селі Бортятин Мостиського району, що на Львівщині, відкрили музей–садибу видатного українського поета Богдана–Ігоря Антонича. Акцію провели до столітнього ювілею геніального галичанина, адже саме у батьківській садибі в Бортятині минуло дитинство та юність Антонича.

«Юлічка, а ти говорила не зможемо»

«Юлічка, а ти говорила не зможемо»

Першим хакерській атаці піддався сайт кандидата в президенти Анатолія Гриценка. У неділю близько 23:00 хакери замінили більшість матеріалів сайту текстом такого змісту (скорочено): «Цей злом — відповідь на злом сайту Фронту змін, який був здійснений в результаті злочинної змови групи осіб... Наші хакери вже покарали більшу частину організаторів цього жахливого злочину... Зараз наші юристи вже зібрали беззаперечну доказову базу проти цієї злочинної групи. Найближчим часом кримінальну справу буде передано в суд. P.S. Юлічка, а ти говорила не зможемо. Ми все можемо. Твій А. Я.».

Крути педалі під вінець

Крути педалі під вінець

Парад нестандартних весіль цими вихідними продовжили харків’яни Ольга та Андрій Зарецькі, знехтувавши такою банальщиною, як помпезний весільний лімузин. Вони кажуть, що побратися в якийсь оригінальний спосіб задумали вже давно, але вдруге вигадувати велосипед не стали. А все тому, що познайомилися на туристичному інтернет–форумі. А на перше своє побачення прибули саме цим видом транспорту. Окрім того, їм неабияк сподобалася ідея дніпропетровської пари, яка влітку минулого року вже з’їздила на шлюбний розпис у такий романтичний спосіб.

Зірка без звуку

Зірка без звуку

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віднедавна музейно–культурний комплекс «Мистецький арсенал» став одним із найпрестижніших фестивальних майданчиків у Києві. Тож не дивно, що журнал Cosmopolitan, організувавши на честь свого 10–річчя перший фестиваль Cosmopolitan Heels, вибрав саме це приміщення. На гламурну вечірку в ролі хедлайнера запросили популярну співачку Софі Елліс–Бекстор, яку музичні критики називають не інакше, як «британська Мадонна». На розігріві в Софі виступили українські представники легкої якісної музики — англомовні гурти Sister Siren, Gorchitza Live Project і єдиний україномовний — «Крихітка». Назва фестивалю Cosmopolitan Heels і вибір виконавців не випадкові. Так організатори задумали возвеличити символ жіночності — взуття на високих підборах. Звідси й пішов девіз фестивалю «Бути завжди на висоті!». Однак Cosmopolitan, задивившись на висоту, забув про такі земні речі, як звук і видимість сцени.

Викрали апостолів

Викрали апостолів

У селі Мошни невідомі залізли в тамтешню церкву, звідки винесли святі для прихожан ікони та Євангеліє. Як розповіли «УМ» у прес–службі черкаської обласної міліції, приблизно о 8 годині ранку «прихожанка Преображенської церкви, прийшовши до храму, виявила, що немає навісного замка на дверях. Не бажаючи вірити в найгірше, жінка відразу ж повідомила настоятеля церкви. Проте здогади підтвердилися, коли отець Олег побачив зламаний замок й на інших дверях».

Після аварії — постріл у себе

Після аварії — постріл у себе

20–річний син Володимира Жукова Олександр застрелився минулої неділі. Перед цим він потрапив у дорожньо–транспортну пригоду за кермом батьківського автомобіля й розбив його. Після того повернувся додому, де невдовзі взяв мисливську рушницю, що також належала батькові, й вистрелив у себе. Як повідомив «УМ» начальник відділу зв’язків із громадськістю обласного міліцейського главку Юрій Сулаєв, інформація про виявлення бездиханного тіла студента Олександра Жукова у фруктовому саду навпроти родинного обійстя в селі Канави (раніше його батько тривалий час працював тут головою сільради. — Авт.) надійшла до райвідділу міліції о 6–й годині 40 хвилин від сусіда.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики