НОВИНИ ПЛЮС

17.10.2009

Симоненко їде на Волзі

Партія «Союз лівих сил» висунула лідера КПУ Петра Симоненка кандидатом у президенти України. Таке рішення ухвалили делегати І позачергового з’їзду партії, що пройшов у Києві. Лідер СЛС Василь Волга відзначив: «Іншої кандидатури, крім Петра Миколайовича, я не бачу», адже КПУ — єдина сила, що справді працює для людей. «Як комуніст і людина, що вже багато пережила в житті, я запевняю, що буду виконувати ваше доручення чесно. Я вас ніколи ні в чому не підведу», — заявив, у свою чергу, Симоненко.

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів повторно звільнив заступника міністра оборони Ігоря Монтрезора — «у зв’язку з несумлінним виконанням своїх обов’язків — порушенням присяги державного службовця». Перед цим звільненого Монтрезора, який є соратником екс–міністра оборони Юрія Єханурова, поновлював на посаді суд.

Візити

Голова Верховної Ради Володимир Литвин 19–20 жовтня відвідає з офіційним візитом Велику Британію. Програмою поїздки передбачені зустрічі з баронесою Хайман, лордом–спікером Палати лордів, спікером Палати громад Джоном Беркоу, державним міністром із питань Європи Крісом Брайнтом. Як повідомила прес–служба ВР, також у графіку Литвина — зустріч із парламентаріями, участь у «круглому столі» на тему «Значення виборів Президента України» та ін.