Несценарій неповалення

16.10.2009

Рятуйтеся, хто може! «Регіонали» та «нашоукраїнці» розробили сценарій повалення уряду Тимошенко й обрання тимчасового (до виборів) в.о. Прем’єра Миколи Азарова. Таку скандальну заяву позавчора ввечері зробив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. «Янукович уже заявив, що він готовий до формування коаліції за участю «Нашої України». Я знаю, що ведеться робота з депутатами НУНС, щоб зняти Прем’єра Тимошенко і призначити виконувачем обов’язків пана Азарова. Це не є секретом для будь–якого політика і для мене», — наголосив Луценко в ефірі «5–му каналу». Учора до Луценка долучився ще й віце–спікер парламенту, БЮТівець Микола Томенко, який також звинувачує Партію регіонів і секретаріат Президента у підготовці відставки уряду Тимошенко. І додає, що нові коаліціянти шукають прихильників союзу Ющенка та Януковича навіть серед депутатів фракції БЮТ.

Натомість лідер ПР Віктор Янукович усе спростовує. Мовляв, Партія регіонів не бере участі у переговорах про створення нової коаліції, бо нині саме парламент є єдиним дієздатним органом. «Ми бачимо, що Прем’єр сьогодні не працює, хоча пише на білбордах інше. Вона займається виборчою кампанією, — підкреслив Янукович учора на брифінгу. — Уряд представив не бюджет, а передвиборчий буклет. У такому стані країна перебувати не зможе». А щодо заяв Луценка про плани ротації Тимошенко на Азарова головний «регіонал» сказав прямо: «Це — плід його фантазій. Жодного такого плану не існувало і не існує. Вони постійно, як ті зайці, миші, сидять і трясуться, коли їх випруть з крісла».

Щодо власної перед­виборчої програми, то Віктор Янукович назвав її після довгих роздумів: «Україна для людей». Із головними пунктами програми він познайомить однопартійців уже за тиждень — 23 жовтня на черговому з’їзді ПР. Натомість попередню виборчу програму БЮТ «Український прорив» пан Янукович інакше як наривом не називає. За його словами, він майже не думає про перший та другий тури виборів, а лише про майбутнє — із чого він почне вирішувати проблеми країни і людей.

 

ЗА СЛОВОМ У КИШЕНЮ
Про язик та одне місце, якого немає у жінок

Під час брифінгу Віктора Януковича траплялися й доволі різкі словесні випади. Так, коментуючи скандал, пов’язаний із зґвалтуванням дітей у Міжнародному дитячому центрі «Артек», головний «регіонал» обіцяє невідворотне покарання винних у разі обрання його Президентом. Оскільки запитання щодо «Артека» ставила журналістка агентства «Інтерфакс–Україна», пан Янукович сказав їй щодо ґвалтівників: «Якщо такий факт був, якщо він підтвердиться... Я б їм повідривав те місце, якого у вас немає».

Натомість із рівноваги лідера ПР вивело запитання журналіста «Української правди», чому слідча комісія Миколи Джиги вилучила у Вишгородській райдержадміністрації всі документи щодо купівлі Януковичем резиденції у Межигір’ї.

«Я як жив там п’ять років тому, так і живу. Указом Президента Кучми я отримав цей будинок. Ющенко своїм указом продублював виділення будинку. Таких, як я, там величезна кількість, поїдьте подивіться у Кончу–Заспу», — порадив Янукович.

Коли ж кореспондент запитав Януковича, в яку суму обійшлася йому резиденція, той розлютився: «Слухай, тобі ще багато жити. Пам’ятай, що Бог усе бачить!» А потім додав: «Язиком не бовтай!» Після цього лідер ПР розвернувся і пішов.