Поразка під загрозою

08.10.2009

Якщо хтось і складає гороскопи для команд, то початок нинішнього тижня для флагмана українського хокею такий астролог мав напророкувати «чорним». У понеділок виконком Федерації хокею Білорусі висловив «Соколу» кілька претензій із проведення домашніх матчів. Найбільша з них — кияни не можуть організувати гостям тренування у Броварах за день до матчу, як того вимагає регламент. Українцям погрожували штрафами, а в гіршому випадку — навіть виключенням із білоруської екстраліги.

Утім «вилетіти» з чемпіонату сусідньої країни «пернаті» можуть не лише через це. Президент ФХБ Володимир Наумов запропонував нову формулу проведення першості й висловив думку, що клуби інших країн білорусам не потрібні. Серед причин він назвав низьку відвідуваність ігор за участю латвійських і української команд.

Неприємності для «Сокола» тривали у Гродно. На матч проти тамтешнього «Німана» не змогли вийти кілька ключових виконавців. У лазареті «прописалися» Аверкін, Побєдоносцев, Толкунов, Цируль, Матвійчук і Гніденко. А Романові Сальникову й Денису Ісаєнку температуру в 38 градусів лікар збив буквально перед виходом на майданчик.

Утім це не врятувало гостей від четвертої поразки в сезоні. Зусиль для перемоги «Німана» доклав і квартет українців: форварди Бобкін, Єгоров, Бондарєв та захисник Лупандін.

«Зализати рани» і віднайти свою гру наша команда спробує до завтра, коли зустрінеться в Броварах із «Брестом».

 

ТАБЛО

Білоруська екстраліга. 14–й тур. «Німан» — «Сокіл» — 3:1 (0:1, 2:0, 1:0; Медведєв, 23 (більш.); Михайлов, 35; Панцирєв, 60 (п. в.) — Олецький, 7 (більш.)), «Брест» — «Гомель» — 0:4, «Хімік–СКА» — «Керамін» — 2:3 Б, «Вітебськ» — «Шахтар» — 1:3, «Шинник» — «Металургс» — 1:3, «Металург» — «Динамо–Юніорс» — 4:0.

Лідери після 13 матчів: «Юність» — 33 (12), «Сокіл» — 30 (14), «Гомель» — 29, «Шахтар» — 28, «Німан» — 26, «Металург» — 21, «Керамін» — 20.

* * *

НХЛ. «Торонто» — «Оттава» — 1:2 (Понікаровський «Т» — 16.04, 2 кидки, «0»).