ХРОНІКА

02.10.2009

Футбол

Головний тренер збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список із 23 гравців, викликаних для підготовки до відбіркових матчів чемпіонату світу з командами Англії й Андорри (10 і 14 жовтня). Привертає увагу поява в таборі «синьо–жовтих» молодого захисника Ярослава Ракицького з «Шахтаря», а також повернення після травм динамівців Тараса Михалика й Олександра Алієва.

Теніс

Українка Катерина Бондаренко програла в третьому колі турніру серії WTA в Токіо китаянці На Лі (15) — 6:2, 5:7, 3:6. Очевидно, на діях нашої тенісистки позначилася втома, адже вона проводила п’ятий матч за шість днів.

Легка атлетика

Виконком Федерації легкої атлетики України дискваліфікував на два роки за вживання заборонених препаратів Наталію Пигиду та Євгена Виноградова. У срібної призерки чемпіонату Європи–2009 у приміщеннях допінг виявили в пробі, взятій на змаганнях у Франції 14 липня. Термін дискваліфікації метальника молота почав відлік від 7 липня — саме тоді в Євгена взяли позазмагальну пробу.

Визнання

Експертна комісія НОК визнала найкращим спортсменом вересня Василя Ломаченка, який приніс Україні першу в історії золоту медаль чемпіонату світу з боксу. Батька й наставника представника Одещини Анатолія Ломаченка, назвали найкращим тренером місяця.