Оце так «Панорама»!

23.09.2009
Оце так «Панорама»!

Розважатися у комплексі «Панорама–Чернівці» можуть одночасно 5 тисяч осіб. (Фото з сайту bukovynaonline.com.)

Сюди можна прийти і «загубитися» на цілий день. Причому «скуштувати» всіх розваг можна й не встигнути. Бо чого тут тільки нема! Чудовий льодовий майданчик, боулінг на 24 доріжки (з них 8 — для дітей), два найсучасніші більярдні зали, в яких уже розміщено 68 більярдних столів, скеледром, зал лазерних боїв, кілька дитячих кімнат відпочинку, де батьки зможуть на деякий час залишати своїх малят під доглядом вихователів. А ще є арт–кафе, де проводитимуть мистецькі заходи, і два кінотеатри, один із них — формату 4D. В останньому на глядачів чекає об’ємне зображення, що виходить за межі екрана, динамічні крісла, що імітують рух, а зображення супроводжується спецефектами: вітром, дощем, туманом, запахом, спалахами світла тощо. Для гурманів — 17 закладів громадського харчування, кухні на будь–який смак: від італійської до народної буковинської. А найвишуканіших напоїв із різних куточків світу можна скуштувати в так званому винному дворі.

Власники вирішили назвати свій комплекс «Панорама–Чернівці», тому що з третього–четвертого поверхів відкривається чудова панорама міста, звідки видно всі архітектурні перлини столиці Буковини, в тому числі й університет, колишню резиденцію буковинських митрополитів.

Ідея створення такого розважального комплексу до директора фірми «Боянівка» Дмитра Равлюка прийшла в 2002 році. «Я був у Радулі, в Польщі, — згадує він. — Це приблизно таке ж містечко як і наше. Але мене вразили там чудові розважальні комплекси. Ми ж мали цей незавершений об’єкт і подумали, що було б непогано в одному місці зосередити розваги на найвищому рівні».

Так приміщення колишнього радіотехнічного заводу, вже давно викуплене «Боянівкою», за два з половиною роки перетворилося на торгово–розважальний комплекс площею більш ніж 120 тисяч квадратних метрів. Те, що його власники пропонують чернівчанам та гостям міста, не може не дивувати та не викликати захоплення. Людина, яка вперше побачила цей розважальний центр, спочатку переживає певний шок, згодом неймовірне здивування і зрештою бажання все спробувати. Тим більше, що ціни тут обіцяють помірні, аби кожна чернівецька родина могла дозволити собі тут відпочинок на вихідні.

Родзинкою комплексу «Панорама–Чернівці» буде інтерактивний ресторан. За словами Дмитра Равлюка, цей ресторан під назвою «Трансфорс» є одним із найсучасніших ресторанів світу. Аналогів йому в Україні наразі немає. На кожному столі інтерактивного ресторану розташовано комп’ютер, завдяки якому можна буде прочитати меню і зробити замовлення без допомоги офіціанта. Цей комп’ютер можна буде використовувати не тільки для замовлення їжі, а й для розваг. Але найголовніше, що обабіч столиків у цьому кафе розташовані скляні екрани. На цих екранах транслюватиметься зображення морського дна. Таким чином відвідувачі кафе почуватимуться, наче всередині корабля, що мандрує підводним світом.

Увесь комплекс нагадує справжнє місто під величезним скляним склепінням. Під ним — ще одна родзинка розважального центру — кольоровий фонтан. Довкола нього розставлені столики, сидиш за якимось із них і здається, що п’єш каву просто на котрійсь із затишних вуличок Чернівців... До речі, одночасно комплекс зможе прийняти п’ять тисяч відвідувачів, а обслуговуватимуть його дві тисячі працівників.