Втечемо від кризи у 80–ті

12.09.2009
Втечемо від кризи у 80–ті

Гвен Стефані серед своїх моделей на показі у Нью–Йорку. (Фото Рейтер.)

Її величності моді так само, як і одвічному бажанню жінок красиво одягатися, жодна криза не стане на заваді. У цьому переконують учасники й гості Нью–Йоркського тижня, який триває на Манхеттені під протекторатом компанії «Мерседес–Бенц». Негласне гасло тижня моди сезону весна/літо–2010 — «криза нам не страшна».

Загалом свої колекції в рамках американського модного свята на суд публіки винесуть понад 60 дизайнерів, серед яких Кельвін Кляйн, Анна Суї, Майкл Корс, Ральф Лорен, Донна Каран тощо. Але чи не найбільше уваги журналісти приділили непрофесійній модельєрці — солістці гурту No Doubt і успішній сольній співачці Гвен Стефані, чия колекція для торгової марки L.A.M.B. припала до душі, за висловом модних критиків, любителям «гламурного ретро».

Сучасним модницям Гвен пропонує повернутися у 80–ті роки минулого століття, не забуваючи, що цей одяг вони носитимуть у 2010–му. Топи й трикотажні кофтинки через одне плече, «вилинялі» джинси, колоритні мереживні колготки з коротенькими комбінезонами і, звісно, великий начіс на голові — Стефані радить своїм клієнткам одягатися так само, як і вона. І, схоже, вони не проти — значну частину вбрання від Гвен відвідувачі показу її колекції розкупили просто з подіуму.