Президент підтримає з України

Президент підтримає з України

Ще вчора на білоруських сайтах «чекали» Віктора Ющенка — адже, як ішлося раніше, Президент хотів з одноденним робочим візитом побувати в Мінську, а ввечері стати глядачем матчу відбіркового циклу чемпіонату світу з футболу–2010. На полі стадіону «Динамо» сьогодні зійдуться у двобої збірні України та Білорусі. І хоч як не нагнітали атмосферу перемоги фанати білоруської команди, та минулої суботи їхні улюбленці програли збірній Хорватії, а отже, в українських футболістів є всі шанси в разі перемоги над «сябрами» продовжити боротьбу з хорватами за друге місце у групі, що забезпечує путівку на «мунддіаль».

Гарячий генерал їде до Києва

Гарячий генерал їде до Києва

Бригадний генерал Мамука Курашвілі, який 7 серпня 2008 року заявив про те, що Грузія «вирішила відновити конституційний порядок у всьому регіоні» Південної Осетії, і цим, фактично, оголосив початок військової операції грузинської армії, призначений на посаду військового аташе у посольстві Грузії в Україні. Цю інформацію підтвердив у коментарі для «УМ» речник амбасади Бачо Корчилава: «Так, Мамуку Курашвілі справді призначено на цю посаду. Зараз він ще у Грузії, але найближчим часом приїде до Києва». До останнього часу генерал Курашвілі був заступником начальника Об’єднаного штабу Збройних сил Грузії. За даними тбіліської газети «Аліа», зміщення його з цієї посади і призначення до Києва пов’язане з кадровими перестановками в грузинському оборонному відомстві, які почалися після призначення нового міністра Бачани Ахалая.

Дружба восени

Дружба восени

Дводенний візит Президента України до Польщі, попри гомін тамтешньої преси, що став здебільшого відлунням думки «кресов’яків» про давноминулі події, усе–таки підтвердив непорушність польсько–українського партнерства. «Це партнерство треба утримувати та поглиблювати», — сказав президент Польщі Лех Качинський. А Президент Ющенко не пошкодував красивих метафор для цього. «Переконаний, що українсько–польські відносини — це великий тест для Європи, тест на те, якою дорогою може йти Європа… Якщо поляки та українці розвиватимуть відносини на базі чесності, відкритості та в дусі добросусідства, то це буде добрим знаком для побудови демократичного Євросоюзу», — цитує Віктора Ющенка прес–служба Президента. Глава держави наголосив, що завдяки Польщі Україна «успішно реалізує завдання з поглиблення співпраці з Європейським Союзом».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики