Як мед, то... ракеткою!

09.09.2009
Як мед, то... ракеткою!

Катерина Бондаренко продовжує перемагати в Нью–Йорку. (Фото Рейтер.)

Ледь ми встигли порадіти найкращому результату молодшої з сестер Бондаренко на турнірах «Великого шолома» — подоланню трьох раундів основної сітки, як 23–річна українка взялася перевершувати досягнуте. Причому позавчора ввечері, вийшовши до чвертьфіналу «Ю–Ес оупен», Катя оновила не лише власний рекорд, а й найвищий результат усіх наших співвітчизниць, що виступали на чотирьох елітних турнірах у роки незалежності.

Кажуть, якщо людина втрачає якесь одне зі своїх п’яти відчуттів, у неї загострюються інші. Так і Бондаренко, намагаючись особливо не навантажувати травмоване ліве стегно (Катерина продовжує змагатися з пов’язкою), знайшла внутрішні резерви для посилення гри. Потенціалу в уродженки Кривого Рогу виявилося стільки, що вона за 47 хвилин матчу 1/8 фіналу просто «знесла» з корту аргентинку Гіселу Дулко, не віддавши їй жодного гейму — 6:0, 6:0! У шоці, схоже, перебувала не лише 24–річна південноамериканка, а й наша тенісистка, котра, як сама зізналася, аж ніяк не очікувала такого результату. «Просто це був мій день», — без викрутасів прокоментувала свій «подвиг» українка.

Катя зробила п’ять подач навиліт, на що суперниця відповіла такою ж кількістю подвійних помилок. Своєрідний сімейний реванш за поразку аргентинці старшої сестри Олени вдався на всі сто відсотків. Сама ж Дулко до цього року пробивалася лише до другого раунду чемпіонату США, тож може занести собі до активу сам вихід у четверте коло. Щоправда, завершення турніру для Гісели вийшло аж надто жорстоким.

Суперницею Бондаренко–молодшої у чвертьфіналі сьогодні ввечері буде 19–річна бельгійка Яніна Вікмаєр, котра здолала чешку Петру Квітову — 4:6, 6:4, 7:5. Лише минулого року Яніна дебютувала в Нью–Йорку — та й то поразкою. Катерина і Яніна вже тричі грали між собою. У харківському матчі Кубка федерації на ґрунті Вікмаєр обігрувала обох сестер, утім пізніше Катя брала гору над нею на трав’яному й хардовому покриттях. Тож хардові корти тенісного центру «Флешинг мідоуз» начебто сприяють українці, але долю перепустки до півфіналу визначить лише гра.

В інших чвертьфіналах є ще дві несіяні спортсменки. Відома бельгійка Клім Клійстерс поміряється силами з китаянкою На Лі (18). У третій парі зійдуться кривдниці росіянок — Возняцьки й Одін. Представниця Данії, полячка за національністю Каролін Возняцьки (9), напередодні здолала Світлану Кузнєцову (6) — 2:6, 7:6, 7:6. Продовжує побиття авторитетів американка Мелані Одін, якій 18 років виповниться лише за два тижні. Цього разу її жертвою стала Надія Петрова (13) — 1:6, 7:6, 6:3. Ще одну пару склали Серена Уїльямс (США, 2) та італійка Флавіа Пенетта (10).

У чоловіків у понеділок визначилася половина чвертьфіналістів. Обійшлося без сюрпризів. Швейцарець Федерер (1) і серб Джокович (4) легко в трьох партіях перевели в розряд глядачів іспанця Робредо (14) та чеха Штепанека (15) відповідно. На один сет більше знадобилося іспанцеві Вердаско (10), аби припинити сенсаційну ходу американця Існера. А росіянин Микола Давиденко (8) за рахунку 2:1 на користь шведа Содерлінга (12) відмовився продовжувати гру через травму.