«Безробітні» із зарплатою

«Безробітні» із зарплатою

Від початку нинішнього року кількість безробітних на Дніпропетровщині загалом зменшилася на 10 тисяч осіб. Що не може не засвідчувати згасання кризи. Проте на цьому втішному тлі виявилося й інше, діаметрально протилежне. Немалі кошти, які виділяє держава для боротьби з безробіттям, спокушають бажаючих банально наживитися. Саме цьому й приділила пильну увагу прокуратура Дніпропетровської області, яка наразі встигла «опрацювати» лише кілька районів. А от коштів, виділених державою для боротьби з безробіттям, посадовці з «липкими руками» вже «відтяпали» не за призначенням на суму близько 300 тисяч гривень.

«Гість» із вікна

«Гість» із вікна

Повідомлення про те, що з квартир серед ночі, причому коли їхні власники мирно спали, зникають речі — золоті прикраси, гроші, мобільні телефони, барсетки, дамські сумочки — надходили до Смілянського міськвідділу міліції впродовж двох тижнів.

Чужа заздрість

Чужа заздрість

Пенсія старенької мешканки села Вирів Білопільського району багато місяців не давала спокою її односельцю. Подейкували, отримувала бабця непогано. А оскільки була вдовою, жила самотньо, то й визріла спокуса розбагатіти її грошима.

Судний день для «перевертнів»

Судний день для «перевертнів»

Рік тому «Україна молода» повідомляла про цю резонансну справу. Нагадаємо: 2 жовтня 2008 року в місті Прилуки, що на Чернігівщині, у приміщенні місцевого підрозділу УБОЗ під час допиту помер 39–річний підприємець Сергій Кунцевський, якого затримали того ж дня просто в перукарні. Лікарі констатували його смерть від крововиливу в мозок унаслідок закритої черепно–мозкової травми. За цим фактом прокуратура Чернігівської області порушила кримінальну справу за ст. 121 ч. 2 КК (важкі тілесні ушкодження, які спричинили смерть) і ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень). Начальник Служби внутрішньої безпеки МВС Василь Слободяник запевняв «УМ», що «винні обов’язково понесуть відповідальність» за незаконні методи дізнання (тоді йшлося лише про чотирьох затриманих убозівців, один із яких — боєць спецпідрозділу «Сокіл»).

Всі статті рубрики