ХРОНІКА

03.09.2009

Бокс

Перший день чемпіонату світу з боксу, який стартував у Мілані позавчора, приніс українській збірній дві перемоги та одну поразку. Олександр Ключко (вагова категорія до 64 кг) упевнено розібрався з туркменом Сахатовим, відправивши азіата в нокаут. Роман Капітоненко (понад 91 кг) пройшов далі по турнірній сітці ще легше: його суперник Арсене з Камеруну на бій не з’явився. Єдиним розчаруванням стартового дня змагань став Артем Далакян (до 51 кг), котрий так само не вийшов на бій із тайцем Роенронгом.

* * *

Чемпіон WBO і IBF у суперважкій вазі Володимир Кличко підтвердив, що через травму його наступний поєдинок переноситься. Двобій проти обов’язкового претендента за версією WBO Едді Чемберса, що мав відбутися в грудні, швидше за все, відкладуть до березня наступного року. В інтерв’ю газеті «Блік» чемпіон відмовився коментувати характер і тяжкість травми, відзначивши лише, що отримав її ще під час бою з Русланом Чагаєвим 20 червня.

Велоспорт

Четвертий етап на велобагатоденці «Ву­ельта» завдовжки 225 км виграв німець Андре Грайпель із команди «Коламбія». Ми­колаївський гонщик Віталій Буц із «Лямпре» приїхав до фінішу 57–м. У генеральній класифікації й надалі лідирує швейцарець Фабіан Канчелара із «Саксобанк», який на позавчорашньому етапі теж потрапив у величезний завал, що серйозно вплинув на підсумковий результат. Єдиний українець піднявся на кілька сходинок і перебував на 112–й позиції, відстаючи від лідера на одну хвилину.

Хокей на траві

Чоловіки. Кубок України. Фінал. «Ко­лос–Секвоя» (Вінниця) — «Динамо–ШВСМ–ВДПУ» — (Вінниця) — 3:2 (дод. час).

Баскетбол

Форвард збірної України Сергій Ліщук, котрий донедавна виступав за «Азовмаш», підписав однорічний контракт із клубом елітного іспанського дивізіону «Памеса». Минулий чемпіонат валенсійці завершили на сьомому місці.

Нагадаємо, дещо раніше на Піренеї перебрався екс–захисник «Миколаєва» Сергій Гладир, який виступатиме за «Манресу».

Натомість «Азовмаш» підписав річний контракт із Євгеном Подорваним (минулий сезон цей гравець провів у команді «Сумихімпром», яка через фінансові труднощі надалі не може змагатися в суперлізі).

Львівська «Політехніка» у свою чергу підписала контракт із 29–річним  американським розігруючим Грегорі Геррінгтоном. Досі він допомагав польській «Полонії», французькому «Діжону» та ізраїльському «Маккабі».

Футбол

Київське «Динамо» внесло до заявки на Лігу чемпіонів 33 футболістів. Із них 23 гравці входять до так званого «списку А», а решта — до «списку В», тобто народилися пізніше 1 січня 1988 року та від набуття 15–річного віку виступали за клуб не менше двох сезонів.

* * *

У збірній Румунії побільшало легіонерів із чемпіонату України. Тренер національної команди Разван викликав на відбіркові матчі ЧС–2010 проти Франції та Австрії Развана Раца з «Шахтаря», Тіберіу Гіоане з «Динамо» та новачка — Іонуца Мазілу з «Арсеналу».

* * *

Почесний президент «Чорноморця» Леонід Клімов спростував інформацію про продаж клубу та його ігрових баз. На прес–конференції в Одесі народний депутат від Партії регіонів заявив, що економічні труднощі клубу вже подолані, й тепер усі чотири бази перебувають у розпорядженні «Чорноморця».

Хокей

Київський «Сокіл», який сьогодні стартує у відкритому чемпіонаті Білорусі в Могильові матчем проти «Хімволокна», не зможе розраховувати на кількох своїх лідерів. Окрім раніше травмованого капітана Юрія Гунька, поза грою опинилися ще три гравці: захисник Дмитро Толкунов, нападники Вадим Аверкін та Олександр Матвійчук.