«Кейси» замість «чорних скриньок»

«Кейси» замість «чорних скриньок»

Гучні катастрофи французького та єменського «Аеро­бусів» над Тихим та Індійським океанами, «чорні скриньки» яких у першому випадку не знайдено, а в другому знайдено дуже пошкодженими, підвели до потреби знайти альтернативу цим бортовим самописцям. Таємниці обох трагедій неможливо розв’язати до кінця без «чорних скриньок», а значить, пасажири надалі не можуть бути впевнені у своїй безпеці. «Двоє наших фахівців уже отримали завдання дослідити можливість прямої передачі розмов пілотів у кокпіті, використання зовнішніх «чорних скриньок» та продовження часу надсилання ними сигналу після аварії», — повідомив Томас Ендерс, виконавчий директор компанії «Аеробус». Не виключено, що «Аеробус» скористається досвідом, напрацьованим у ВПС США.

Із боргами до єврораю не пускають

Із боргами до єврораю не пускають

Сподівання Ісландії швидкими темпами вступити до ЄС не виправдалися: країна спочатку має повернути борги, а вже потім вести конкретні переговори з Брюсселем. Першим попередив про це глава МЗС Голландії Максим Ферхаген, який пов’язав надання згоди на членство країни в ЄС із вимогою виплатити борги збанкрутілого ісландського банку Icesave голландським та британським вкладникам.

Багато знав...

Багато знав...

У Карелії знайдено тіло активіста російської правозахисної організації «Справедливість» Андрія Кулагіна. Він збирав дані про умови утримання в’язнів у тутешніх «зонах». Російські правозахисники підтвердили, що Кулагін був главою карельського відділення міжрегіональної громадської організації «Справедливість» із моменту його створення 2007 року. Дивує те, що інформацію про смерть Кулагіна поширили лише 22 липня базовані в Карелії російські війська без жодної згадки про його причетність до правозахисної діяльності.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики