Перший джазовий націоналіст

Перший джазовий націоналіст

Компактовий серіал «Легенда українського джазу», виданий нещодавно столичною музичною агенцією «Наш формат», представляє увесь спектр творчої діяльності Ігоря Хоми — засновника української школи джазу, який ще наприкінці 50–х створив у Львові перший в Україні джаз–оркестр «Ритм», а у 1966–му — естрадний джазовий ансамбль «Медікус». Сьогодні більшість джазових музикантів впевнені у тому, що українського джазу як такого в історичній ретроспективі не існує, або те, що грали у 50–х та 60–х, не є цікавим і самодостатнім.

«Тисячники» до десятиліття

«Тисячники» до десятиліття

Відтоді, як вельми вдало стартував сольний проект Святослава Вакарчука «Вночі», законне місце визнаних королів поп–рок–сцени виявилося вакантним... Нині на нього цілком слушно претендують найближчі конкуренти — «СКАЙ» і «Друга ріка». І правильно — за сумарною кількістю зафіксованих у медіа–просторі радіохітів ці команди вже не поступаються «океанам». Хоча все ж таки рекордсменом за тривалістю радіо–ротацій була і залишається «Друга Ріка». І це, між іншим, неважко довести. Беремо до рук нову CD–збірку BEST і бачимо — там фактично кожен із 21 треку підкорював у той чи інший період національні хіт–паради країни. Підраховано, що кожна з включених до збірки пісень звучала в ефірі не менше 1000(!) разів.

Не ті панки

Не ті панки

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Наприкінці 70–х впорядкований і злагоджений шоу–бізнесовий механізм вибухнув зсередини — Великобританію охопила панк–революція. Її бунтівні герої — групи Sex pistols, CLASH, Damned, ламаючи шоу–бізові стереотипи, наочно довели, що музика бунту — це зброя. Музична картина світу суттєво змінилася — рок–боги вимушені були поступитися своїм місцем на олімпі брудним панкам. Але жорстка панк–хвиля швидко прокотилася світом, і місце панк–радикалів посіли схильні до компромісів пост–панки...

Всі статті рубрики