РАХУНКОВА ПАЛАТА

24.07.2009

4,1 мільярда гривень
одержать у цьому році власники земельних паїв від орендарів їхніх ділянок. Згідно з повідомленням Держкомзему, вже станом на 1 липня сума грошових виплат дорівнює 215,8 мільйона гривень, що становить 5,3 відсотка від загальної суми. Середній розмір грошової компенсації за оренду одного гектара наділу складає 233,3 гривні. За інформацією Держкомзему, нині площа земель, віддана в оренду, становить 17,4 мільйона гектарів, або 63 відсотки від загальної площі розпайованих земель.

 

400 мільйонів доларів
надасть Україні Міжнародний банк реконструкції і розвитку в рамках проекту поліпшення автомобільних доріг і безпеки руху. Згоду на це дала Верховна Рада, підтримавши законопроект «Про ратифікацію Угоди про позику між Україною і МБРР». Гроші спрямують на реконструкцію дороги Київ—Харків. За повідомленням Міністерства транспорту та зв’язку України, йдеться про ремонт автодороги на ділянці від міста Бориспіль до міста Лубни.

 

11,2 мільйона українців
користувалися інтернетом станом на червень цього року, що на 5 відсотків менше, ніж у попередньому місяці. За результатами, які наводить український портал Bigmir.net у розділі «Глобальна статистика українського інтернету», в основному, користувачі «всесвітньої павутини» живуть у столиці та великих містах. Після Києва лідерство тримають Одеса (6,7%), Дніпропетровськ (5,17%), Донецьк (4,89%), Харків (4,83%), Львів (3,3%), Крим (2,69%) та Запоріжжя (2,41%).

 

4,8 мільйона доларів
планує цьогоріч вкласти Польща в проекти в Україні у рамках програми допомоги нашій державі. За словами заступника директора Департаменту співпраці з питань розвитку Польщі Мірослава Сича, ці гроші витратять на реалізацію більше 70 проектів, спрямованих на розвиток органів місцевого самоврядування, економічні реформи, розвиток сільського господарства та інтеграцію нашої держави у європейські структури.

 

1,3 мільйона тонн зерна
має намір експортувати у липні цього року наша держава. За повідомленням міністра аграрної політики України Юрія Мельника, станом на сьогодні ми вже продали за кордон 1,06 тонни збіжжя. Донедавна, зазначив пан Мельник, Україна продавала пшеницю ще минулого врожаю, проте вже почала експортувати цьогоріч зібране зерно.

За даними Української аграрної конфедерації, з липня 2008 року по червень нинішнього року Україна продала за кордон 24,7 мільйона тонн пшениці.

 

637 тисяч осіб
перебувають на обліку Державного центру зайнятості сьогодні, тоді як ще 1 січня кількість офіційно непрацюючих була вищою в середньому на 30 відсотків. Як повідомила міністр праці і соціальної політики Людмила Денісова, наразі Фонд соціального страхування вчасно одержує необхідні для виплат з безробіття кошти. Станом на 1 липня виплати допомоги з безробіття склали 500, 7 тисячі гривень.

 

90 тисяч гривень
вдалося зібрати під час фестивалю «Печенізьке поле», організованого Харківською облдержадміністрацією під егідою її голови Арсена Авакова. Гроші, пообіцяв «губернатор», передадуть дитячій обласній лікарні для придбання дихального апарату. Під час проведення фестивалю «Печенізьке поле» організатори приготували 500 порцій борщу, частину з яких роздали відвідувачам безплатно, а іншою половиною частували присутніх бізнесменів, які жертвували кошти на придбання ультразвукового апарату. За допомогою цього апарату можна буде виявити у немовлят вроджений порок серця на ранній стадії.

 

5 тисяч піратів
діють у районі Сомалі, повідомляє штаб Військово–морських сил Російської Федерації. За словами першого заступника начальника Головного штабу ВМФ Росії віце–адмірала Олега Бурцева, пірати діють досить нахабно, інколи захоплюючи судна безпосередньо у присутності кораблів, які охороняють вантажні перевезення, а на місце вбитих розбійників дуже швидко набирається нова команда. Нині Аденську затоку та прилеглі морські території патрулюють кораблі НАТО, Євросоюзу та Росії.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>