Молоток над Припортовим

Молоток над Припортовим

Одеський припортовий завод знову продають! Першу спробу, як ми пам’ятаємо, уряд зробив ще торік, але тоді його ініціативу заблокував Президент України. Вчора ж Фонд держмайна знову оголосив конкурс на продаж підприємства: охочі придбати 99,6% акцій мають 75 днів на роздуми про ціну. Тож аукціон має відбутися 28 вересня нинішнього року.

«Він намагався дати ляпаса моїй державі»

«Він намагався дати ляпаса моїй державі»

«Він ляснув моїм паспортом по столу, стукнув рукою... І раптом — я ледве повірила своїм очам: консул витягнув шию, витріщився і почав кривлятися, розтягнув губи і очі пальцями... Тоді різко підскочив до скляної перегородки, що нас розділяла, і кілька разів стукнув по ній рукою навпроти моїх очей, спочатку кулаком, наче бив мене по обличчю, а потім долонею — ніби намагався дати ляпаса... Я була шокована і не могла вимовити ні слова...» Ця історія з киянкою Валентиною Малей трапилася не в зоопарку, а в цілком пристойному місці — консульстві Греції в Україні. Сюди жінка прийшла, аби отримати візу — в липні планувала полетіти на відпочинок до Греції. Візу Валентина не отримала. А її враження від спілкування з грецьким консулом Димитріосом Михалопулосом нині стали предметом службового розслідування грецького посольства в Україні, повідомляє УНІАН.

По гелікоптеру — гранатою

По гелікоптеру — гранатою

Україна знову понесла криваві втрати в «гарячих точках». Цього разу в Афганістані, але не серед військових, а з числа цивільних фахівців. Позавчора близько восьмої ранку в південній афганській провінції Гельмунд, коли вертоліт Мі–26 молдавської компанії Pecotox Air, на борту якого було шестеро громадян України, вже підлітав до майданчика міста Сангін, його було збито. Спочатку міжнародні ЗМІ повідомляли, що гвинтокрил збили ракетою, втім, пізніше з’ясували, що у хвостову балку МІ–26 невідомий терорист поцілив звичайною ручною гранатою. За попередніми даними, терорист загинув під уламками гвинтокрила.

Мистецтво — у маси

Мистецтво — у маси

Учора голова наглядової ради Міжнародного благодійсного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко взяла участь в акції з безкоштовної передачі 50 комплектів мистецьких альбомів Національного художнього музею України бібліотекам і навчальним закладам Київської області. Кожен комплект містить понад десять цінних книжок, зокрема альбом українського іконопису XI—XIX століття, колекцію творів українського мистецтва XIX — початку XX cтоліття, загальний альбом колекції Національного художнього музею та інші.

За Леніна — і в пекло?

За Леніна — і в пекло?

Понівечений пам’ятник жертвам антинацистського підпілля ОУН виявили вчора вранці на території Меморіального комплексу «Бабин Яр», що розташований на Дорогожичах у Києві. Зловмисники повалили триметровий дерев’яний хрест, розбили й відсунули гранітну плиту. Про акт вандалізму об 11.00 правоохоронців телефоном повідомив керівник одного з підрозділів комунального підприємства «Київзеленбуд». До того часу ніхто з перехожих не звернув увагу на розгромлений хрест.

Інвестиції в майбутнє

Інвестиції в майбутнє

Напередодні Державний комітет статистики України оприлюднив статистичні дані відносно демографічної ситуації в період з січня по травень 2009 року. Згідно з результатами дослідження, впродовж п’яти місяців із початку року загальна чисельність населення скоротилася на 105 тисяч 233 особи. Водночас темпи скорочення населення знизилися у порівнянні з аналогічними періодами минулих років: зокрема, у 2008 році цей показник склав понад 139 тисяч осіб, а в 2007 році — понад 145 тисяч осіб.

Америка у пошуках українського

Америка у пошуках українського

У Київському музеї російського мистецтва відкрилася виставка «Із Метрополітена в Російський» відомих українських живописців — заслуженого діяча мистецтв України Юрія Нагулко і члена Національної спілки художників України Петра Лебединця. Два тижні тому їхній арт–проект «У пошуках істини», частина робіт якого представлена сьогодні у Києві, вперше експонувався в Америці у «Метрополітен музеї» і галереї National Arts Club у рамках VII щорічного фестивалю «Наша спадщина», організованого Російсько–Американським фондом спільно з мером Нью–Йорка Майклом Блумбергом. Його відвідали представники провідних музеїв Нью–Йорка, посли країн–членів ООН, власники галерей, колекціонери. Як зазначають організатори проекту, «роботи київських художників несподівано викликали значний інтерес американської еліти».

Всі статті рубрики