Ти — мій найдорожчий джек–пот

15.07.2009

Виграти в лотерею 250 тисяч доларів щастить одиницям. Якщо саме такої суми вам не вистачає для повного щастя, не засмучуйтеся — можливо, вона у вас уже давно є! Або принаймні є відчуття, яке переживає людина, котрій дістався такий джек–пот. Адже, як визначили британські психологи Стів Генрі й Девід Альбертс, коли людині кажуть: «Я тебе кохаю», ця людина відчуває радість, що дорівнює радості від повідомлення про виграш у лотерею 163 424 фунтів стерлінгів (це приблизно 260 тисяч доларів).

У книжці «Ви насправді багаті, просто поки що про це не знаєте» Стів і Девід на основі тривалих досліджень людської психіки стверджують: більшість емоційних спалахів можна оцінити у грошовому еквіваленті. Зізнання в любові посіло тільки друге місце — на першому опинилося усвідомлення того, що з твоїм здоров’ям усе гаразд. Опитавши тисячу учасників дослідження, автори визначили, що усвідомити цей факт для людини — все одно що виграти 180 тисяч фунтів. На третьому місці — стабільні стосунки між партнерами, які респонденти «зацінили» на 155 тисяч фунтів.

Серед інших «виграшів» — проживання у спокійній і безпечній країні, яке дорівнює 130 тисячам фунтів виграшу, задоволення від спілкування із власними дітьми (123 тисячі), перебування з сім’єю (110 тисяч), секс (105 тисяч). І, звісно, очікування вихідних — це відчуття психологи оцінили у 50 тисяч фунтів.