ХРОНІКА

02.07.2009

Теніс

Уїмблдон. Призовий фонд — 12,550 млн. фунтів. Жінки. Одиночний розряд. 1/4 фіналу. Дементьєва (Росія, 4) — Ск’явоне (Італія) — 6:2, 6:2; С. Уїльямс (США, 2) — Азаренко (Білорусь) — 6:2, 6:3. У півфіналах зустрінуться: Сафіна (Росія, 1) — В. Уїльямс (США, 3), Дементьєва — С. Уїльямс.

Чоловіки. 1/4 фіналу. Федерер (Швейцарія, 2) — Карлович (Хорватія, 22) — 6:3, 7:5, 7:6.

Юніори. Другий раунд. Поплавський (Україна) — Марчан (Хорватія) — 6:2, 3:6, 5:7. Пари. Перший раунд. Броаді/Поплавський (В. Британія/Україна) — Колларіні/Велотті (Аргентина, 1) — 6:4, 4:6, 5:7. Юніорки. За­невська/Соловйова (Україна/Росія, 8) — Корніш/Джеймс (В. Британія) — 6:3, 6:2.

Футбол

У новому рейтингу ФІФА збірна України залишилася на 19–му місці (869 балів). Очолила список команда Бразилії, яка виграла Кубок конфедерацій (1672); збірна Іспанії відтак опустилася на другий рядок (1590). Далі в рейтингу — Голландія (1379), Італія (1229), Німеччина (1207), Росія (1161; підскочила на 6–те місце з 9–го), Англія (1135), Аргентина (1091), Франція (1082), Хорватія (1031; опустилася на 10–те з 8–го).

Інші наші суперники по відбірковій групі ЧС–2012 перебувають на таких позиція: Білорусь — 74–та (місяць тому — 81–ша), Казахстан — 133–й, Андорра — 196–та.

* * *

Півзахисник збірної Укра­їни Анатолій Тимощук у своєму новому клубі — мюнхенській «Баварії» — виступатиме під номером 44. Саме ці цифри були на спині футболіста, коли він грав за пітерський «Зеніт». Учора мюнхенці вийшли з відпустки, і Тимощук нарешті приєднався до «Баварії».

* * *

Нападник київського «Динамо» Артем Кравець на зборах в Австрії зазнав ушкодження і припинив роботу з основною групою «біло–синіх». Гравця турбує стара травма, якої він зазнав на початку весни в таборі національної збірної.

* * *

Ще один форвард «Ди­намо», Володимир Лисенко, який останнім часом перебував в оренді в «Арсеналі», зараз перебуває у розташуванні харківського «Металіста». 21–річний нападник уже зіграв за харків’ян у контрольному матчі проти «Волині» й відзначився забитим м’ячем. У разі придбання Лисенка «Металістом» цілком імовірно, що «жовто–сині» погодяться продати свого лідера — бразильця Джексона Коельйо.

* * *

За повідомленням іспанської газети «Марка», колишній президент мадридського «Реалу» Рамон Кальдерон за останні два роки на посаді заробив близько 24 мільйонів євро «відкатів» на трансферах футболістів. Із кожної угоди Кальдерон отримував близько 1 млн. євро комісійних до власної кишені, а з переходів таких гравців, як Фабіо Каннаваро чи Лассан Діарра, особистий прибуток екс–президента «вершкових» узагалі склав 3,34 і 4 млн. євро відповідно.

* * *

Універсіада. Група В. 1–й тур. Україна — Марокко — 0:0 (пен. — 4:1), Чехія — Канада — 3:1.

Футзал

Міжнародний турнір «Гран–прі—5» (Бразилія). Група D. 2–й тур. Україна — Венесуела — 2:2, Аргентина — Еквадор — 3:2. 3–й тур. Ук­раїна — Аргентина — 1:3, Венесуела — Еквадор — 4:4.

Підсумкове становище: Аргентина — 9, Україна — 4, Венесуела — 2, Еквадор — 1.

Збірна України пройшла до чвертьфіналу, де зустрінеться з іранцями.

Визнання

НОК України визнав найкращою спортсменкою червня легкоатлетку Юлію Кревсун, яка на командній першості Європи в Лейрії (Португалія) перемогла в бігу на 800 м із найкращим результатом сезону у світі. Найкращим тренером місяця названо особистого наставника Юлії Ігоря Ліщинського.

Баскетбол

Якщо маріупольський «Азовмаш» відмовиться від участі в Євролізі, у найпрестижнішому баскетбольному турнірі Старого Світу чемпіонів України може замінити грецький «Аріс». За повідомленням грецьких ЗМІ, така ситуація цілком імовірна, адже маріупольський клуб не має належного залу для проведення змагань такого рівня. За вимогами Євроліги, арена повинна мати
5 000 глядацьких місць, тоді як у Маріуполі — 3 500.

* * *

Новим тренером клубу «Політехніка–Галичина» став сербський фахівець Михайло Увалін. Із ним львівський клуб підписав контракт терміном на один рік.

Вільна боротьба

У стартовий день жіночого юніорського чемпіонату Європи з вільної боротьби, що почався в Тбілісі позавчора, збірна України здобула три медалі. У ваговій категорії до 63 кг чемпіонкою стала Юлія Остапчук, яка у фіналі перемогла швейцарку Карін Стінгелін. Треті місця у своїх категоріях вибороли Юлія Кузьмів (48 кг) та Юлія Благиня (55 кг). Стосовно останньої, то недавно 19–річна львів’янка показала такий самий результат на дорослій континентальній першості.

Сучасне п’ятиборство

У Лейпцигу на чемпіонаті Європи Україна була представлена тільки чоловіками — Дмитром і Павлом Кірпулянськими, Павлом Тимощенком та Миколою Сіреньким. У командній першості наша збірна показала шостий результат (17 132 бали), а переможцями виявилися литовці (17 700).