НОВИНИ ПЛЮС

18.06.2009

Зустрічі з главами МЗС Польщі й ФРН

Учора Віктор Ющенко провів зустріч із міністрами закордонних справ Польщі — Радославом Сікорським — та Німеччини — Франком–Вальтером Штайнмайєром. Сторони обговорили питання зовнішніх відносин, зокрема у торговельно–економічній сфері. Також ішлося про європейську та євроатлантичну інтеграцію України і реалізацію ініціативи ЄС «Східне партнерство».

Із міністрами закордонних справ також зустрівся лідер опозиції Віктор Янукович. Він обговорив із дипломатами газове питання. Як майбутній кандидат у президенти лідер Партії регіонів запевнив, що «Україна забезпечить стабільне постачання палива, енергетичних ресурсів — газу, нафти — в Європу».

Сектор газу

Росія сплатила Україні за транзит газу до 2010 року загальною сумою 2,2 мільярда доларів. Про це заявив прем’єр–міністр Володимир Путін на зустрічі з головою правління ВАТ «Газпром» Олексієм Міллером. Він висловив сподівання, що в рамках чинних контрактів дотримуватиметься дисципліна з обох боків. Міллер відзначив, що «Газпром» у повному розмірі одержав оплату за постачання газу за травень.

«Відповідно до вашого (Путіна) рішення, ми не пред’являли Україні штрафні санкції за недобір газу: відповідно до контракту, Україна мала взяти газу майже в два рази більше», — відзначив також Міллер.

Литвин припускає дострокові вибори ВР

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає можливості оголошення дострокових парламентських виборів. «Якщо не відбулась одна конфігурація, то буде інша», — заявив спікер на прес–конференції в Харкові. На його думку, парламентські вибори можуть проводитися для того, щоб «зменшити шанси своїх конкурентів, провести чистку рядів, відтермінувавши президентські вибори».

Зміни на Банковій

Валентина Руденко, яка з січня 2006 року керувала головною комунікаційною службою секретаріату Президента, стала до роботи на посаді заступника голови СП. Іншим указом Президент Ющенко звільнив із посади заступника глави свого секретаріату Андрія Кислинського.

Псевдозамінування машини Тимошенко

Слідчий відділ Рівненського міськвідділу міліції порушив кримінальну справу за фактом неправдивого повідомлення про замінування одного з автомобілів із кортежу Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко під час її робочої поїздки на Волинь 12 червня. Про це, за повідомленням агенції «Українські новини», заявив начальник рівненської міліції Григорій Заречнюк. Інцидент стався близько 17.00, після приземлення літака. Коли делегація сідала в автомобілі, диспетчерові обласного управління МНС надійшло повідомлення про те, що одну з машин заміновано. Під час огляду вибухонебезпечних предметів не було виявлено. Міліція встановила, що невідомий телефонував із мобільного телефону, і затримала підозрюваного впродовж години.