ХРОНІКА

03.06.2009

Легка атлетика

Абсолютним тріумфом українок завершилися змагання з багатоборства в австрійському Гьоцісі. Увесь п’єдестал окупували наші землячки: олімпійська чемпіонка Наталка Добринська, Ганна Мельниченко та Людмила Йосипенко. При цьому дівчата показали відповідно другий (6558 очок), третій (6445) і четвертий (6361) результати сезону у світі.

* * *

На турнірі серії Гран–прі в голландському Хенгело українка Юлія Кревсун на дистанції 800 м фінішувала другою з часом 2 хв. 0,04 сек. Лише шістьма сотими секунди донеччанка поступилася славнозвісній Маріам Юсуф Джамал із Брунею.

Спортивна гімнастика

На етапі Кубка світу в Москві Україну представляли шестеро атлетів. На п’єдестал пошани ж вдалося піднятися лише Ганні Калашник, яка стала третьою в опорному стрибку. Бронзовий призер Олімпіади–2008 Олександр Воробйов у своїй коронній вправі на кільцях набрав лише 14–ту суму балів.

Баскетбол

Готуючись до чемпіонату Європи, який 7 червня стартує в Латвії, жіноча збірна України провела чотири контрольні зустрічі. На зборі в Литві підопічні Володимира Брюховецького двічі програли місцевій національній команді (42:76 і 57:81), а в одному матчі зуміли реваншуватися (75:50). Переїхавши до Латвії, українські дівчата поступилися господаркам майбутньої континентальної першості — 62:79.