Довели до божевілля

Довели до божевілля

«Це буде дуже особистий вечір. У Москві на розігріві перед нами виступав репер Серьога. Це була послуга другу. У Києві ми хочемо подарувати свою енергію українцям. І ніхто нас не буде від цього відволікати», — прогнозує настрій єдиного в Україні концерту вокаліст американської групи Limp Bizkit Фред Дерст. П’ятеро «лімпів» прилетіли до Києва за день до виступу.

Їли букви музиканти

Їли букви музиканти

Сергій Жадан почав читати свої вірші під музичний супровід гурту «Собаки у космосі». Юрко Андрухович створив альбом «Самогон» разом із польськими джаз–менами. Через це імідж письменників плавно нахилився у бік музики. Тенденція до перекваліфікації музикантів на письменників за останній рік різко зросла.

Пітер Грінуей і фестиваль по–нашому

Пітер Грінуей і фестиваль по–нашому

«Фестивалі кіно починають просуватися більше на Схід. Наприклад, Римський стає важливішим за Канни», — трохи перебільшує польський режисер Кшиштоф Зануссі. «Дійсно, у світі є три найавторитетніші кінофоруми — Канни, Венеція, Берлін — підхоплює його британський колега Пітер Грінуей.

Шпигун із пензлями

Шпигун із пензлями

У рамках святкування свого 110–річчя Національний художній музей упродовж року реалізує проект «Із фондів Національного художнього музею України», щоб глядачі змогли ознайомитися із закритими від людського ока «запасниками».

Всі статті рубрики