Із книжкою до дітей

21.05.2009

Проект «З книжкою — до дітей!» дійшов до Житомира. Нагадаємо, що в його рамках книжки серед найбільш соціально незахищених — вихованців сиротинців, інтернатів, дитячих будинків сімейного типу, колоній для неповнолітніх — популяризують відомі особистості за підтримки широкої громадськості. Завдяки сподвижникам у сиротинцях створюють дитячі бібліотеки і поповнюються бібліотечні фонди, окремі з яких не мали зовнішнього підживлення впродовж десятків років.

Цього тижня вихованці Житомирської школи–інтернату для глухонімих дітей–сиріт, Бердичівської спеціальної загальноосвітньої школи–інтернату для дітей–сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Денишівського дитячого будинку, Потіївської школи–інтернату для дітей з наслідками поліомієліту та церебральними паралічами, Ушомирської школи–інтернату та Житомирського УВП №8 отримали понад 1400 книг сучасної дитячої літератури та журнали «Ангелятко», «Ангеляткова наука», «Барвінок».

Серед тих, хто передавав літературу для малюків, — соліст гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин. «Друга ріка» — не іншопланетний об’єкт, який існує в музичному просторі, — каже Харчишин. — Проблеми суспільства ми знаємо не тільки з новин, тому за першої ж нагоди беремо участь у таких акціях, якщо впевнені, що вони реально, а не на словах допомагають дітям».

Стартувавши у вересні минулого року, Всеукраїнська благодійна акція «З книжкою до дітей» уже охопила десять областей. За цей час до бібліотек дитячих закладів було передано понад 11650 книг та 2500 журналів. Кожен заклад після того, як книжки вже надійшли туди, відвідують волонтери і влаштовують читання подарованих книжок.

Благодійний проект, яким опікується Фонд «Приятелі дітей», за цей час, зокрема, підтримали співак Святослав Вакарчук, актриса Ольга Сумська, письменник Сергій Дяченко. Акція триватиме впродовж року.