Проста сільська дівчина, схожа на Бардо

21.05.2009
Проста сільська дівчина, схожа на Бардо

Летиція Каста.

У свій 31 рік французька супермодель та акторка Летиція Каста може вважати себе щасливою жінкою. Вона заробила в модельному бізнесі більше чотирьох мільйонів доларів, з’явилася на обкладинках практично всіх модних часописів світу, позувала для бюсту Маріанни — національного символу Франції (такі бюсти є обов’язковим атрибутом усіх мерій та державних установ Франції). А ще вона є щасливою матір’ю — у серпні очікує на народження третьої дитини, батьком якої, як і попередньої, є її супутник життя Стефано Аккорсо. Батьком першої доньки, яка народилася 2001 року, був фотограф моди Стефан Седнуї. Отож у будь–якому випадку всі діти по–батькові Стефановичі.

Летиція народилася 1978 року в провінційному французькому містечку Понт–Одемар, а дитячі роки провела в маленькому селищі в Нормандії, де, окрім її брата та сестри, було лише кілька дітей. Люди зі світу моди помітили її п’ятнадцятирічною на пляжі Корсики. Так усе й почалося. У світі моди дівчині допомагав просуватися Ів Сен Лоран, з яким її пов’язують тісні приятельські відносини. 1999 року Летиція дебютувала в кіно у фільмі «Астерікс і Обелікс». На цей час у доробку Касти вже 10 кіноролей.

З огляду на вагітність, Летиція Каста з’явилася на кінофестивалі в Каннах лише на прем’єру свого останнього фільму «Візаж». Це історія кінорежисера з Тайваню, який приїздить до Парижа знімати фільм про Саломею.

А тим часом закінчено зйомки біографічного фільму «Серж Гензбур: героїчне життя» про славетного французького барда, який і через півтора десятка років після смерті залишається легендою французького шансону. Гензбур був не набагато вродливішим за горилу, але мав неймовірний успіх у найвродливіших жінок Франції. В цьому фільмі Летиція Каста виконує роль Бріджит Бардо.